TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK Tävlings-/motionsmöte

Igår hade vi tävlings-/motionsmöte med klubben där vi hjälptes åt att presentera information om tävlingar och motionslopp. Runt 35 medlemmar dök upp på mötet som jag tyckte var ett bra möte, kanske inte helt objektiv då jag själv presenterade en del av materialet 😉

Mötet öppnades upp av ett mycket bra föredrag av Henrik Rüffel som berättade om hur det är att vara blind elitidrottare  – väldigt inspirerande att lyssna. Henrik berättade om sitt idrottande i form av cykling och löpning och medlemmar fick möjligheten att ställa frågor.

http://www.svt.se/sport/satsar-pa-cykelkarriaren-trots-att-han-ar-blind

Förutom föredraget så var temat lite av att ”Våga tävla” och ”Våga kör motionslopp”. Mycket fokus la vi på att beskriva skillnader mellan motionslopp & tävling, klasser i tävlingar och hur man går tillväga att börja tävla.

Jag är ju själv i startgroparna att börja tävla, så jag presenterade en lite trappa om att förbereda sig för tävlande. Det är ju lite skillnad i att cykla en fikatur en lördag eller söndag till ställa sig på startlinjen.

 
 
Än så länge befinner jag mig ner i botten av trappan på träning/motion, inom någon vecka när SMACK-serien drar igång (svårt att tro att det bara är 2 veckor kvar, just nu ligger en decimeter snö på marken och mer vräker ner men det lär ju smälta bort snabbt i plusgrader) tänkte jag ta skuttet uppåt i trappan och köra i träningsserie.
 


Träningstävling hinner jag nog inte med, mest för att vi nog inte kommer hinna arrangera någon sådan innan vår träningsserie drar igång. Men tanken här är att försöka arrangera något internt inom klubben, en trygg miljö att testa och prova på att tävla.

Sista steget sedan är att ställa upp i någon tävling, min plan just nu säger att det ska ske i början av maj – men planer kan ju ändras. Vi får se ifall jag har något att cykla på tills dess, det är ju främst tempolopp jag tänkt ställa upp i.

Någon eller några tävlingar ska det bli i år, frågan är bara när inte om. Vad är det värsta som +kan hända i en tävling? Att man kommer sist? Nån måste ju plocka den platsen också, mitt mål är att tävla mot mig själv och prestera så gott jag kan så placeringarna spelar mindre roll.

 
Henrik/Bengt – SMACK-serien förra året

 
Lite träning har det blivit idag, 30 sekunders intervaller på inte allt för hög effekt. Sista setet blev väl lite intensivare. Har känt av lite förkylning igen de senaste dagarna, inget som brutit ut dock. Därav ett lite kortare pass idag för att känna efter…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.