TKH

Bloggen om min träning

Träning

Premiärtur med nya linjehojen =)

Idag timade jag in ”Jobba hemma dagen” utan att tänka på det, en mycket produktiv arbetsdag hemifrån.

Vädret och faktum att det är just ute till en stund efter 18 fick tanken på att cykla utomhus att växa under dagen med man jobbade. Det är ju inte var dag man jobbar hemma och kan träna direkt efter att man slutar jobba. Samt jag har ju varit sugen under en längre tid att testa nya linjehojen utomhus… Har ju bara trampat trainer på den sedan i höstas när jag byggde ihop den.

Sagt och gjort direkt efter att jobbet var avslutat var det dags att hoppa i cykelkläderna och rulla ut med nya hojen och högprofilhjulen.

Vilken känsla =) Stabil och följsam =) Kändes som cykeln bara ville sprätta iväg i de tramptag där man tog i lite mer, känns som kraften flög rätt ner i backen. Nu är bara frågan var tusan jag ska hitta formen för att orka hänga med i den fart cykeln vill fara fram i =)

Förhållandena idag var relativt bra, mulet men torrt på vägarna (som är relativt rena från grus). Dock så blåste den en del, bland annat kantvind under den knappt 4 mil långa premiärturen. Dock så hanterade cykeln och hjulen detta bra, visst ryckte det till någon gång i styret när det kom en vindpust men inte så farligt ändå. Tycker ibland det varit värre med andra hjulpar (lågprofil) som jag har kört med på tidigare cykel.

Även om cykeln ville susa fram snabbt på vägarna så är den brutala sanningen att det fortfarande är lika tungt att trampa 300 watt, 400 watt, 500 watt och så vidare på den 😉
Knappt 4 mil hann jag få ihop på drygt en timme och tio minuter innan solen snabbt började sjunka ned. Nu längtar man till ljusa och varma kvällar och helger… Snart så blir det ju ljusare – klockan ska ställas fram i helgen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.