TKH

Bloggen om min träning

Träning

En analys av dagens runda

Stor uppslutning på klubbens lördagsträning idag, det blev ett flertal grupper. Hade först tänkt hänga med gruppen som skulle köra till Norrtälje, men har inte känt mig helt på topp på ett bra tag nu. Så jag och Håkan N ställde upp som ledare i en mellangrupp istället – cirka 10 mil och 28-30 km/h i snitt.

Pulsen var lite högre idag än vanligt när jag rullade iväg hemifrån idag mot Väsby och samlingen, cyklade de 15 km dit i lugnt tempo utan att anstränga mig. Kom väl ganska snabbt underfund med att jag hade lite för mycket kläder på mig, solen värmde på bra idag. Men i och med att det var lugn körning gjorde det inte så mycket.

Många cyklister som sagt vid samlingen och det blev en stor mellan-klunga som rullade iväg, vi blev väl någonstans mellan 20 och 25 personer i den. Rullade väl på ok på bred och fin väg, men trafiken hade lite problem att köra om oss då vi var så många. Så föreslog att vi skulle dela upp oss i två grupper, vilket skedde en stund innan rondellen Almunge-/Nortäljevägen.

Vi blev 7st totalt i min lilla klunga som rullade vidare mot Rimbobiten för en fika, bra kämpat av alla även om några började bli lite slitna. En ganska lång fika i väntan på den andra delen av gruppen men vi såg inte till dem tyvärr, så vi rullade till slut vidare. Tydligen hade vi missat varandra med någon minut.

Vi tog mindre vägar via Lisinge, Frösunda och Markim tillbaka och det blev kämpigt för några då milen och premiären började sätta sina spår i motvinden. Hjälpte till som draghjälp för dessa så gott jag kunde och körde någon backintervall själv för att få lite extra träning.

Blev tyvärr lite uppslitrat i gruppen mot slutet av rundan. Vid Markim tackade jag för mig och vände cykeln mot Märsta men turen gick först mot Trosta – Arlanda – Odensala innan jag kom hem. Lite extra distans och dagen slutade på runt 13,5 mil. Hade lite Garmin-strul i början av rundan och tappade liten bit av rundan.

 
Stor klunga rullade iväg

 
Mindre klunga på väg hem efter fikat
 
 
Dagen i siffror då, kan inte notera några speciella rekord men en bra dag med lång tid i sadeln. Att det är lugn körning emellanåt är väl bra det med.
 
 
Effektmässigt spenderades största delen av tiden i aktiv vila idag, det blir ju lätt så när man kör i klunga och kan ligga mycket på rulle. Man behöver helt enkelt inte ta i 😉
 
Några toppar blev det i alla fall med bland annat spurt in mot fikat och någon lite hårde backintervall. Pulsmässigt så var pulsen lite högre än vanligt när man inte arbetade, men fult under kontroll gich väl inte på rött många sekunder idag.


 
 
Två godkända ”intervaller” under passet – sträckan Väsby till Rimbo och sedan Solokörningen hem efter 10 körda mil.

 
Dagens karta

 
Passade även på igår kväll kolla att firmware i växelsystem var det senaste =)
Samt ladda batteriet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.