TKH

Bloggen om min träning

Träning

Våffeldistans till Fjällnora

Fjällnora dukade idag upp Våffel-buffé, så dagens distanspass på landsväg gick naturligtvis dit 🙂 Vi blev 13 st cyklister som tog oss dir, de första av oss rullade in 11.01. Buffén öppnade 11, så perfekt timing för kön blev snabbt lång när även andra cyklister rullade in.

Lugnt tempo första biten mot Fjällnora, ett par kilometer innan vi var framme så blev det en farthöjning dock. Riktigt kul att låta benen och flåset jobba hårt. Klungan som ökade farten fick en lucka då jag släppte till en början för att kolla att alla skulle hitta sista biten. Hann dock ifatt klungan genom en jakt – blev rundans bästa 5 minuter, 295 watt under dessa i snitt. Svårt att få höga siffror i watt när det inte är helt platt väg, tycker jag iaf.

Goda våfflor med grädde och sylt i ett glatt sällskap väl framme. Vägen hem blev längs med små kuperade vägar, där ”racet” började. Fart ökning och klungan drogs ut, körde väl själv inte så smart.. Drog på lite väl mycket i uppförsbackar. Det blev ju en del luckor av det men sen gäller det ju att orka fortsätta efter backen. Hamnade lite på efterkälke efter ett tag, men lyckades jaga ikapp några som släppt från tätklungan. Strax efter det blev det även uppsamling av klungan, ett kort tag i sansad fart innan det blev fartökning (var väl lite skyldig till den ;))

Ett bra pass hur som helst, fortsatt bra väder idag även om det var lite kallare och blåste lite mer.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.