TKH

Bloggen om min träning

Träning

Premiär: SMACK-Serien – 12 km tempo

Idag var det premiär för SMACK-serien 2014 och vilken uppslutning det var!  12 km tempo på en ganska kuperad bana stod på schemat, 92 cyklister dök upp denna kväll när solen sken vid Arlanda.

Det var även premiär för min del, första gången jag ställde upp och körde ett lopp. Riktigt kul men även jobbigt 🙂 Fick ett högt start nummer då det redan var en lång kö när jag kom till plats.

Kyligt i luften och kalla vindar så man hann ju bli lite kall medan man vänta på sin start, samt skymningen kom ju med storm steg. Hann dock inte bli så mörkt som jag hade trott som tur var. Måste bli bättre på att värma upp, hade alldeles för kalla ben vid start – en lärdom från premiären.

Annars gick det väl ungefär som väntat, är ju fortfarande inte på topp och en lätt förkylning besvärar lite och tycks aldrig släppa. Men benen lyckades väl prestera något i alla fall, 20 min 2 sek stannade min Garmin på men det är nog någon sekunds diff på vad chippet registrerade.

En annan lärdom är att jag tappa en del tid vid vändpunkten, bara att öva så man blir bättre på vändningen 🙂 Uppförsbackar där jag normalt brukar kunna vara rätt stark ville inte riktigt funka idag, tappade en del fart där, men ligger man på hårt redan blir det ju svårt att hämta mer.

Hur som helst fick man ju jobba de 20 minuterna i den kuperade banan det är ju det som är huvudsaken 🙂 Om jag ska köra fler gånger? Självklart det var ju riktigt kul =) Nästa möjlighet är om en vecka.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.