TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-Serien – 16,8 km tempo vid Odensala

Idag var det dags att köra SMACK-serien igen och 16,8 km tempo. Var högst tveksam imorse om jag skulle ställa upp, fortsatt tveksam vid lunch – anledningen regn och blåsigt väder…

Men det blev av i alla fall blåsten bestod men regnet upphörde och solen tittade lite. Kallt och blåsigt men åtminstone torra vägar och inget regn.

Inte lika många deltagare som förra veckan, så fick startnummer 39. Värmde upp dels genom att cykla de knappa 5 km till Odensala och sedan ett par svängar fram och tillbaka efter registreringen. Slutade väl kanske uppvärmningen lite tidigt så man hann ju kylas ned lite i väntan på start.

Dock så blev man ju varm snabbt när man väl började köra och tungt vart det… Blåsigt väder som sagt och vinden emot på vägen ut, tog det medvetet lite lugnare på vägen ut men vinden gjorde ju att det kändes som man hade knapp styrfart framåt…

En ganska seg och halvlång uppförsbacke strax innan vändpunkten och en kort backe upp till vändpunkten, sedan skulle det ju gå lättare. Visst blev det en aning lättare också på vägen hem och farten ökade men känns ju aldrig som att man har igen lika mycket av medvinden.

Nåväl vägen tillbaka rullade på rätt bra och efter cirka 28 min 28 sek var det över och man rulla över mållinjen. Snabb fika och sedan cykla hemåt innan man hann bli kall.

Ännu ett bra träningspass – sällan man ligger och pressar sig så här på träningarna annars… Måste ta mig i kragen och göra det ibland på andra träningstillfällen också 😉 För än så länge är det en bit kvar till mina uppsatta mål för året. Dock är det ju tidigt på säsongen än och tror min kropp brukar funka lite bättre i varmare väder 🙂 Nöjd med dagen men det är en hel del starka cyklister som kommer till dessa tillfällen och svischar förbi en.

 
Fick användning för mitt chip idag 🙂

 
Lite siffror från loppet…

 
…och en 3d-graf.

 
Lite intervaller från uppvärmningen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.