TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tränat lite backe

Idag har jag inte rullat så långt på cykeln men större delen av sträckan jag körde gick tungt. Vet inte om benen var för sega eller om det var något annat men pulsen ville inte riktigt komma upp idag även om det var backar.

Började med 30 minuter uppvärmning och knappt 15 km som mestadels rullade nerför. Sedan var det dags att vända och försöka köra hårt i svagt motlut i 20 minuter. Gjorde det också men fick ju inte upp nå vidare fart uppför slakmotan. Vet inte om det var så att benen var för svaga idag och inte orkade trycka på ordentligt eller om flåset inte ville riktigt komma igång idag och därmed inte gav tillräckligt syre till benen. Pulsen var ju inte allt för hög så känns ja att man borde ha kunnat trycka på lite mer.

Efter 20 minuters intervallen blev det lite lugnare cykling ett tag, sen skulle det köras lite backintervaller. En sträcka på runt 430 meter, där de första 30-40 metrarna är ganska platta innan själva backen börjar. Som mest visade cykeldatorn en lutning på 8,5%.

Tungt vart det, inget riktigt klipp i benen för att spurta upp för backen så det blev mer att sega upp sig för den. Körde först 2 intervaller och sedan vart det en lite längre vila innan jag avslutade passet med att köra 4 intervaller till i backen.

 
Lite vila innan backintervallerna

 
Ser ju inte så farligt ut…

 
Backen från distans

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.