TKH

Bloggen om min träning

Träning

En lång dag…

Dagen började så tidigt att inte ens klockan hann ringa imorse och då var den ändå ställd på 05.00. Vaknade av mig själv någon minut innan dessa, ibland har man en sån där automatisk väckarklocka i sig så man vaknar vid den tiden som tänkt sig…

 
 
En strålande morgon möttes man av så tidigt, perfekt för SMACK-rundan skull ju arrangeras idag och det svåraste uppgiften var därmed check – att fixa bra väder 😉
 
Frukost och passade på att skriva in en ny medlem i klubben, sedan var det dags att bege sig till klubbens förråd och hämta material inför dagen. Svängde in på parkeringen vid 6.15 och en halvtimme senare var bilarna packade och vi åkte iväg till starten för att plocka iordning.
 
 
Vid sju började de första dyka upp för att hämta ut sin nummerlapp och från 7.30 till 8.40 eller något sådant var det full fart i nummerlappsutdelningen. Sen var det snart dags för första start som släpptes iväg 9. Rekordmånga deltagare idag, runt 350 stycken tror jag. Hann knäppa någon bild vid starten innan jag begav mig iväg för nästa uppgift säkerhetsvakt.
 

 
Efter inhoppet som säkerhetsvakt fick jag skjutsa ut lite mat till funktionärer och passade då på vägen tillbaka köra en bit längs med banan och se att allt var lugnt, vilket det var. Därefter tillbaka till startområdet för att dela ut medaljer till deltagarna.
 
Själva arrangemanget löpte på bra, krasch i början av loppet hörde jag i efterhand – efter omständigheter bra med dem som var inblandade Sedan var det några omkull åkningar längs med vägen med skrubbsår som resultat. Tyvärr sådant som händer inom cyklingen.
 
Det blev en långa dag i solen, var väl framåt 16 tiden som vi packade ihop och hemma till 17 efter att ha lämnat av material i förrådet. Gissa vem som glömde tänka på solskyddsfaktor idag…
 
 
Efter lite vila och mat var det dags att testa om det fanns en gnutta kraft kvar i mina egna ben och ge sig ut på en liten tur. Klockade 2 timmar, efter det var det bara nån minut rullande genom Märsta för att ta sig hem. Rundan blev: Odensala – Östuna – Sävja – Märsta. Första timmen var med hygglig solofart 34,6 km/h, andra timmen vart lite tuffare och farten sjönk en del så att snittet slutade på 33km/h för hela rundan.
 

 
En hårdkörning blev det uppför en backe vilket resulterade i en ny toppnotering på 444 watt i snitt under 2 minuter.
 
 
 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.