TKH

Bloggen om min träning

Träning

GP-träning på Arlanda Test Track

Tisdagsträning idag och jag blev ensam utanför Coop Extra vid 18.30 när träningen startade, cyklade i lugnt tempo till Arlanda Test Track för att se om alla hade åkt dit istället. Benen kändes väl inte helt pigga efter helgens strapatser.

Japp, där fanns några som väntade och ett gäng till kom, så det blev full rulle att först köra fri träning ute på banan. Rullade några varv med en del spurter på målrakan. Benen började vakna till liv lite grann i alla fall.

Klockan åtta skulle sedan ett GP-lopp på 20 minuter köras. Gick upp och drog lite i början för att se hur fältet skulle reagera, många stannade ju kvar och körde GP:et vilket var riktigt kul så det vart ett ganska utdraget fällt. På första varvet vid målrakan tog jag det lite mer avvaktande och där stack Robban iväg, sen kom vi aldrig ikapp… Efter ett tag var vi fyra stycken i klungan (om position 2 till 5) och alla försökte på en hel del ryck men det gick inte att köra ifrån någon.

Låg och drog relativt mycket och tog det lite lugnare i kurvor för att få lite återhämtning, just kurvor är inte min starka sida och där förlorar jag en hel del metrar. Arlanda Test Track innehåller ju en del kurvor…

Ut på sista varvet låg jag sist i vår lilla klunga ett par hundra metrar och i ett parti där det gick lite lugnare gick jag om och försökte trycka på lite. Tyvärr så var ju alla i klungan återigen vakna och hakade på. Ut på målrakan låg jag i täten men hade inte kvar i benen att spurta så de andra fick göra upp om placeringarna.

Riktigt kul och bra träning. Om det var jobbigt? Japp, lite darrande ben känsla när man andades ut. Effektmässigt så motsvarade det väl som en stark halogenlampa 😉

Det bästa av allt alla kan vara med och köra man kör efter sina egna förutsättningar och tar i så mycket man orkar för dagen under de 20 minuter som loppet varar.

 

 
Snabbaste varvet för idag 

 
En del ryck 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.