TKH

Bloggen om min träning

Träning

Studiebesök på SUB10-träning

Idag var det många cykelrelaterade aktiviteter i trakten – dels så var det ju Gran Fondo Stockholm och Rimbo Fondo sedan var det ett SUB10-gäng från klubben som skulle träna.

Hängde på SUB10-gänget och la mig ett par meter bakom dem när de snurrade runt i belgiskkedja på vägen mot Fjällnora. Tänkte att det dels var bra att de själva fick träna inom den gruppen som ska köra Vättern på att köra i kedja och att det skulle bli bra träning för mig också och ligga ett par meter bakom och ta vinden själv.

Snurrade på i bra men behagligt tempo mot Fjällnora, gjorde ett litet ryck och spurtade om gruppen för att ta nån bild lite längre fram på dem.

Ett par kilometer innan Fjällnora var det en som fick kedjehopp men då det var så när så delade vi upp oss för återsamling vid Fjällnora. Några stannade till och hjälpte till och några av oss cyklade vidare. Tog själv en pulshöjare där och tryckte på lite under de sista kilometrarna.

Alla hann fram till Fjällnora innan de hade öppnat så blev lite väntande innan vi kunde handla lite fika.

Sedan var det dags att rulla hemåt igen och det skulle bli jobbigare då vindarna inte skulle va så gynnsamma längre. Gick med i kedjan på vägen mot Uppsala för att hjälpa till, strax innan Uppsala vek vi av på småvägar mot Danmark och Linnes Hammarby för att sedan komma till vägen som går mot Östuna.

Distansen och de tuffare vindarna började göra sig märkta här och det var inte en lika dragvillig klunga längre. Så gick upp i täten för att hålla tempot uppe och förblev där i stort fram till Norrsunda kyrka där vi skildes åt – en förning på 35km i motvind/kantvind. Bakom Halmsjön passade jag även på att ta en liten backspurt efter så där 11 mils cyklande och klämde en toppnotering på effekt under 10 sekunder – 912 watt i snitt.

En bra dag ute i strålande sol resulterade i lite över 13 mil.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.