TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Ett blåsigt tempolopp vid Lunda

21km tempolopp stod på SMACK-seriens schema idag, kände mig inte speciellt taggad under dagen att köra. Blåsigt och kallt väder ute…

Nåja bara att bita ihop, vädret är ju svårt att påverka och man ska ju inte sjunka ner till att vara en komplett solskenscyklist – ibland behöver man ge sig ut i sämre väder också.

Kom hem i tid från jobbet så kittade upp mig med långärmad underställströja, en nättröja utan ärmar på det, flossade benvärmare, flossade armvärmare och så tempodräkten på det. Sen var det bara att packa ner tempohojen i bilen och bege sig iväg.

Vinden hade inte gett med sig speciellt mycket när man kom fram och de få solglimtar som skymtade mellan molnen ibland värmde inte ett dugg. Gick till anmälan och betalade 20kr i startavgift (har eget chip så behövde inte hyra ett ) och fick startnummer 36.

Värmde upp ett tag och det kändes tungt i motvinden men gick ju lite lättare när det var medvind. Efter lite uppvärmning var det bara att vänta in sin start och mingla lite under tiden. Behöll i alla fall lite värme under den tiden då jag hade en långärmad cykel tröja på mig till minuterna innan start.

Dags för start och sedan bara trycka på i drygt 10km i mot/kantvind… Mentalt nedbrytande när man ser att hastighetsmätaren visar låga siffror fast man vevar på vad man orkar… Tungt var det…

Efter vändpunkten vart det lite lättare och det flöt på i lite snabbare takt tillbaka. Dock inte helt nöjd med vägen tillbaka, hade svårt att hålla tempot uppe trots en del vid i ryggen.

Sammanfattningsvis kunde ju gått bättre men idag fanns inte trycket i benen riktigt , känns som man borde kunnat haft någon slag högre puls och fått ut mer effekt ur benen. Kanske är så att det inte riktigt vill sig så här på kvällarna (SMACK-tempot som var på dagen så fanns ju lite mer fart i kroppen) samt när det är kallt – 6,2 grader i snitt visade cykeldatorn i efterhand. Med tanke på vädret i helgen hade man ju hoppats på värme till detta tempo men så vart det ju inte
Nåja det vart ju bra träning och jag tävlar ju mot mig själv 🙂

Vid fikat efter loppet skulle en klubbkompis kika på min cykel lite och gissa vad, bakhjulet snurrade knappt. Den låg snett så pass att den tog i bromsen… Under hur länge det var så? Under uppvärmningen så snurrade hjulet fritt, vet det eftersom jag stannade till och kollade både framhjul och bakhjul. Men vet inte om det vart så under loppet eller efter att jag kom i mål… Hmm man behöver ju inte göra ett tempolopp jobbigare än nödvändigt…

 
Bild som Tobias tog strax innan start. Den långärmade tröjan slängdes av innan start.

 
Snabba skoöverdrag hade jag idag iaf…

 
Rätat till bakhjulet igen… Måste ut och köra någon dag och se om det sker igen…

 
Skillnad på motvind och medvind..

 
269 watt i snitt sa Garmin.. Vore ju trevligt om man kunde snitta 300 watt på loppen, ett litet sånt där mål att sträva efter.. Kommer väl förhoppningsvis med fortsatt träning 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.