TKH

Bloggen om min träning

Träning

Idag fick man hålla hårt i styret

Det blev dåligt med foton idag på dagens runda då jag hade fullt upp med att hålla i styret i den kraftiga blåsten, får falla tillbaka och återigen låna en bild från Tobias… Jag tyckte det blåste mycket igår på tempot men idag blåste det nog än mer, någon gång kändes det typ som om framhjulet flyttade sig ett par centimeter i sidled, högprofil var kanske inte bästa valet för dagen men det gick ju bra i alla fall.

Soligt väder men inte mycket värme i luften på morgon, var nog under 10 grader när jag rullade iväg men med dagen ökade det med någon grad i alla fall, men kraftig vind och en kall sådan kylde ned.

Blev en tur till Cykelhuset för samling och där hakade jag på Tobias, Peter, Johan och Åke på en runda. Åke som skulle ta en kortare runda vek dock av efter ett tag. Vi andra fortsatte mot Rimbo och Rånäs i motvinden. Noterade vid några tillfällen att 3 sekunders snittet på effekt låg på upp mot 400 watt i vissa vindbyar när man var uppe och drog samtidigt som hastigheten låg på cirka 26km/h…

Efter Rånäs blev det lite lättare mot Gottröra där det blev en snabb fika i form av en källarfralla, under tiden rullade ett större gäng in också som var ute på Vättern-träning.

En bit efter Lunda Livs vek jag av mot Arlanda medan de andra fortsatte mot Väsby. Tog vägen bakom Halmsjön och Odensala hem till Märsta.

En lite lättare återhämtningsrunda efter tempot som Tobias sa… Slutade på drygt 12 mil för min del och 30,7 km/h i rullsnitt och runt 1000 höjdmeter. Inte bara blåsigt idag utan ganska kuperat också.

Puls siffror blev det inte idag då mitt pulsband inte ville funka och min Garmin snappade upp ett flertal andra pulsband istället vid samlingen, så fick stänga av pulsen helt. Garmin connect säger 189 watt i snitt för passet medan Strava säger 174 watt.. Så nånstans i de trakterna 😉

 
Dags och sluta fika…

 
Max effekten stämmer inte riktigt, en liten peak…
Puls siffrorna är inte heller mina…

 
Dagens rutt

 
Effektmässigt till stor del aktiv vila 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.