TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ett riktigt distanspass – 21 mil

Klockan ringde 06.00, vad gör man inte för att få cykla långt? Å jag som har som mål att cykla korta tempolopp i år…

Hur som helst idag var det dags för ett långpass, Jan ville ta ett sista långpass (20-25 mil i 32-34km/h) innan Vättern och frågade om någon ville hänga med. Varför inte, jag hade ju lite planer på att cykla långt under denna lång helg. Men har ju inte cyklat så mycket under helgen…

Tidig start från Märsta och sedan cykling till Väsby för samling där och gruppering, sedan var det bara och sätt igång och trampa. Vi var 7 från start i Väsby men två tog en annan runda efter ett tag, så vi var 5 stycken kvar.

Resan gick från Väsby, Lunda, Gottröra, Rånäs och vidare till Hallstavik där det var dags för lite lunch. Blev en kebabrulle, som var alldeles för stor – ville ju bara ha lite lagom påfyllning.
Hemåt rullade det sedan på i bra fart under 6,5 mil efter Hallstavik den sträckan var snittet på runt 36 km/h. Resan hemåt gick via Knutby, Almunge, Vidbo, Herresta, Lunda, Väsby och så Märsta.

Ganska behagligt väder att cykla under dagen även om de lätta vindarna kylde en hel del men det var ju en hel del solglimtar också.

Hur som helst var det en bra dag i sadeln idag. Har ju på sistone haft lite små bekymmer, känt av knäna lite ibland inte så att det gjort ont utan bara att man känt att de varit där. Två dagar vila när det mestadels vart lite små regnigt väder tycks ha gjort underverk med kroppen – kände mig stark idag. Bra med energi under hela rundan och bra med jämn påfyllning av energi. Har känt mig betydligt slitnare ibland efter 10-12 mils rundor än dagens runda på 21 mil och runt 34km/h i rullsnitt.

Knäna kändes bra idag. Jag gjorde något drastiskt igår kväll, kanske inte det bästa inför en lång runda, men flyttade klossarna på skorna så att de ligger så långt bak som möjligt. Detta tycks ha löst två saker – dels skonsammare mot knäna som det tycks vara, men får inte heller längre ont i fotbotten heller.

Effektmässigt är det snålt att åka i klunga, dagens snitt för hela passet landade på 194 watt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.