TKH

Bloggen om min träning

Träning

Slitna ben, blev ifrån åkt i en backe

Söndagsträning idag med klubben och det blev en kortare runda, kände redan på morgonen att det inte var en dag att cykla långt. Trötta ben från gårdagen var mer slitna idag. Försökte ju ta sovmorgon imorse också men vaknade ju nästan en timme tidigare än tänkt.

Hur som helst så blev vi 4st som rullade iväg från Coop Extra en stund efter 9. Anna Carin var dock endast med någon kilometer och tog sedan en runda på egen hand. Mounir, Robban och jag trampade vidare mot Östuna och Uppsala i mot-/kantvind. Själv med ben som inte var ett dugg pigga men som i alla fall hängde med i tempot.

Vändning strax innan Uppsala och efter Sävja var det raka vägen längs med gamla Uppsala vägen. Efter ett tag körde vi förbi en klunga, dock när vi närmade oss Lövstaholmbacken kom klungan ikapp oss igen då vi slagit av något på tempot.

Hade sagt tidigare under rundan att det skulle bli lugn körning uppför backen idag, benen var inte riktigt lika pigga idag som i torsdags när vi körde uppför samma backe.

Men när vi väl kommer till backen så är det två cyklister, från klungan bakom oss som kör hårt uppför inledningen i backen och får en liten lucka. Tänker att ska det köras hårt upp i backen kan man väl hänga med den biten man orkar uppåt. Där rök det lugna uppför… Bara att trycka lite hårdare uppför och kommer ikapp efter ett tag och kör om. Någonstans kanske halvvägs uppför backen är benen fulla med mjölksyra idag och bara att slå av lite på tempot. Robban kör förbi tätt följd av de två andra. Starkt kört av tjejen som drog iväg först uppför backen och körde hårt upp hela vägen.

Några kilometer hem efter det och få i sig lite mat, duscha och slappa lite på soffan. Efter att laddat upp träningsdata från min Garmin kunde jag konstatera ett de slitna benen trots allt kunde prestera lite. Förbättrade tydligen min tid uppför Lövstaholmbacken från i torsdags med 3 sekunder. Nån gång ska jag köra hårt uppför den backen med pigga ben och se vad de går för.

Nu får det dock bli vila från cykeln framtill tisdagsträningen. Skulle nog sitta fint med lite längre vila på 2-3 dagar också men det är ju svårt att låta bli att cykla när vädret är bra.

 
Torsdag då det var lite motvind…

 
Idag söndag när det var lite med-/kantvind men med trötta ben

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.