TKH

Bloggen om min träning

Träning

Två bra träningsdagar: ATT & SMACK-serien Markim linje

Var tveksam in i det sista på om jag skulle haka på SMACK-serien igår, några droppar regn föll när man gick från jobbet och även under den sista biten från pendeln och hem. Tänkte dock att det vore kul att testa på och köra linje också. Samt att det finns ju möjlighet att köra kortare då loppet går på varvbana om drygt 31km per varv.

Bestämde mig till slut att cykla ut till start vid Lindholmen och köra ett varv i mitt egna tempo, hade ju en viss gissning om att klungan skulle va lite för snabb för mig. Så placerade mig långt bak i fältet vid start och tänkte att jag kör där bak så länge man hänger med och sedan i eget tempo eller mindre klunga om sådan bildas. Det varade väl ungefär till skrattbacken och på vägen mot Lunda när tempot skruvades upp var det kört att hänga med.

En bit efter Lunda livs var vi två stycken, Marika från CK08 (som körde bra och starkt, samt körde även det andra varvet) och jag, med en bit fram till nästa lilla grupp som vi så småningom kom ikapp och det blev en liten grupp på fyra personer som hjälptes åt den sista biten på första varvet. Strax innan varvning kom vi ikapp nästa grupp. Några körde vidare på det andra varvet, för egen del fick det räcka med ett varv så som jag bestämt mig i förväg.

Kul att ha testat på även linje, när det blir dags nästa gång får det nog bli hela loppet. Även om jag inte hänger med den stora klungan så är det riktigt bra träning. Det är inte orken och viljan att slita som är bekymret – erfarenheten att köra i en tight klunga och dålig kurvteknik sätter sina begränsningar. Sen är det ju också att det ibland går lite väl fort för att man ska hänga med  😉

 
Rullade sedan hem i solnedgången, det blev ju riktigt fint väder till kvällen, tänk så mycket ett par droppar regn kan skrämma 😉

 
Det blev ett bra pass på drygt 3mil under varvet jag var med, även om pulsen låg vid tröskeln och ibland över så var benen med hela tiden utan några större bekymmer.. Förutom då när stora klungan seglade iväg, men när tempot var mer passande för mig gick det bra.

 

 
 
Tisdagsträningen med SMACK var att snurra runt ett par varv på Arlanda Test Track samt med avslutande litet GP-lopp om 4 varv på banan. GP-loppet var ännu ett bevis på min taskiga kurvteknik… Måste öva mer på det, hade ju det i min träningsplan och vad har det blivit av med det…
I vissa kurvor ville ju cykeln bara gå rakt fram typ… Tappar metrar direkt när man inte kan ligga på lika hårt i kurvorna som andra. Men men det blev riktigt bra träning under de knappa 15 minuter loppet tog, en bra intervall typ fast väldigt varierande effekt 😉
 
Blev i stort sett att åka själv i ett ingenmansland, det var alldeles för långt fram till tätgruppen som ryckte och det var långt till näste man bakom också.   

Så vart att tugga på och pressa sig själv så gott det gick, målrakan var inte nådig då det blåste motvind där i motlutet.
Effektmässigt hamnade det på de nivåer jag vill kunna ligga och pressa på, strax under 300 watt enligt Garmin, dock lite längre tid.. Vore kul att orka en intervall på 30min på runt 300watt. Ja man kanske kommer upp i det nån gång med fortsatt träning =) Återstår att se.

 
Nu ska jag unna mig åtminstone 2 dagars vila, torsdag & fredag ska jag väl lyckas hålla mig ifrån cykel..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.