TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tempointervaller på midsommardagens morgon

Medan de flesta förmodligen låg hemma och sov eller vaknade upp så var det imorse dags att köra tempointervaller. Planen var att köra 4 x cirka 10 km och vila mellan varje intervall. Tobias och Eva hängde med på passet.

Det blev ett riktigt tungt pass av ett par olika anledningar – vindarna hade vi inte ett dugg tur med. Kändes som det hela tiden var kant- eller motvind oavsett åt vilket håll man körde. Flaggorna vajade åt alla möjliga håll hela tiden, dessutom har vi ju inte direkt någon sommarvärme för tillfället. Termometern visade på hela 10 grader imorse.

För det andra så satt nog gårdagens pass rätt rejält i kroppen, det var svårt att förmå benen att leverera någon större kraft. Framförallt i uppförsbackar, där jag normalt brukar kunna köra på rätt hårt, tog riktigt hårt idag. Är ju visserligen skillnad oftast att när man är och kör linjehoj och kommer in i backen så har man relativt låg puls (sällan man kör så hårt då innan) medan när man kör tempo ligger man ju på hög puls redan i början av backen. Var bara att växla ned och försöka hålla hög kadens uppför.

Frågan är om det ens är värt att titta på dagens watt-siffror, de lär ju vara skrämmande låga…

Efter 2 intervaller, borta vid Gottröra, beslöt vi oss för att hoppa över den tredje planerade intervallen och rulla lite lätt till den fjärde planerade intervallen. Klokt beslut att köra enbart tre intervaller, blev ju i alla fall cirka 3 mil totalt i intervallerna.

Efter att ha hämtat andan en stund efter sista intervallen funderade vi på om det kunde finnas något ställe som hade öppet idag, vi började rulla mot Rosersberg och hamnade på Arlandastads Golfbana. En god lunch där för att återhämta lite krafter innan det var dags för att rulla de sista kilometrarna hem.

Resten av dagen blir vila, om det blir någon träning imorgon återstår att se. En sak är klar i alla fall, om det blir träning så blir det ingen högintensiv träning i vart fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.