TKH

Bloggen om min träning

Träning

Kul tempolopp

Idag var det dags för SMACK-serien igen och tempolopp i Uppsala – Danmarks tempo 25,6 km. En ganska platt bana med lite böljande backar – de jobbigaste direkt vid start och direkt efter vändpunkten. Annars som sagt inga större backar någon enstaka kort bara.

Som alltid på vardagar blir det ju ingen optimal uppladdning efter jobbet när man skyndar sig hem, byter och kastar sig i bilen och iväg. Men det funkade ganska bra i alla fall, var ju relativt sent på plats så fick starta bland de sista. Uppvärmningen blev väl lite kort idag kanske, någon liten sväng och liten pulshöjare.

Själva loppet försökte jag köra lite mer behärskat och inte gå ut för hårt, växla ner i backar och behålla en hög kadens istället för att försöka pressa upp i dem allt för hårt. Lyckades disponera krafterna helt okej idag tycker, kanske till och med så att man borde kunnat ta i lite till.

Hur som helst nöjd med hur det gick, får väl se vad den officiella tiden landar på men min Garmin landade på 39m 57s – då slog jag på den någon sekund innan start och någon sekund hann väl gå efter att jag passerade mållinjen.

Lite drygt 38 km/h landade snittet på cykeldatorn, än är jag inte riktigt framme med årets mål om att snitta 40km/h på 20km tempo. 31m 13s landade det bästa 20km avsnittet på under dagens lopp. Får se om man uppnår målet i år eller om det får följa med till nästa år.

Bra arrangerat av CK Uni som var värdar idag och gott med kaffe och bullar till lite eftersnack.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.