TKH

Bloggen om min träning

Träning

En promenad hem till stugan…

Efter 4 dagar utan träning (behövde en lite längre vila från cykel tyckte jag) var det dags igen att bege sig ut på en kortare tur. Då gårdagen blev en lång dag ute i vildmarken och dagen startade tidigt idag så var planen att rulla lite grusväg ett tag – 60-90 minuter.

Packade upp crossen och pumpade däcken och gav mig iväg. Första kilometrarna på asfalt och ovan känsla att cykla med crossen. Svängde sedan av på grusväg sedan och stannade till för att släppa ut lite luft från däcken. Tänkte att jag hade lite för högt tryck och att det hoppade lite mycket.

Fortsatte sedan längs den välkända grusvägen och kom efter ett tag fram till en vändplan, tillbaka samma väg en bit och benen kändes bra. Tog grusvägen upp mot badstranden och väl där var ju rundan ganska kort så tänkte att jag kör baken upp från badstranden. Runt 4 kilometer där det nästan hela tiden är stigning, på sina ställen finns partier med runt 8-9% lutning och som max visade cykeldatorn 11%.

Varmt att cykla uppför men kom i alla fall upp och vände, cyklade över ett parti med lite grövre grus/sten och tänkte ”bara jag inte släppt ut för mycket luft”….

Jo det hade jag.. Bakdäcket var strax tomt. Bara att stanna och byta slang, hoppar därefter upp på cykeln för att cykla ner för backen… Bara för att upptäcka att även framdäcket är tomt på luft…

2 punkor på en gång och bara en slang i reserv med mig = en promenad på knappa 4 km tillbaka till stugan.

 
Vilse på grusvägarna? Näe har full koll på vart jag är 🙂

 
Fixar punka #1 på bakhjulet

 
Punka #2 å ingen mer slang…

 
Dagens karta och höjdprofil

 
Varmt var det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.