TKH

Bloggen om min träning

Träning

En cykel i behov av tvätt och service

Första distanspasset på ett par veckor, har ju bara kört lite kortare distanser de senaste veckorna. Det blev till att köra mestadels grusväg med CX idag, lite över 10 mil skrapade jag ihop. Sista biten på 15km var dock asfalt…

Började med att ”yra” runt på lite grusvägar, med en och annan avstickare, mot Fjällnora. Hamnade till slut där lagom till de öppnade vid 11, så tog en macka och en cola. Ett gäng från Väsby skulle ju också till Fjällnora men hann fika klart och de syntes inte till.

Upp på cykeln igen och ”yra” runt lite mer på grusvägarna i närheten ett tag, vände sedan tillbaka till Fjällnora och denna gång hade Väsbygänget dykt upp. Hade tydligen kört hårt då jag tappat en plugg på styret och bakhjulet glappa ordentligt…

Medan de fikade klart fyllde jag på vattenflaskan igen, varmt ute idag trots att det är molnigt och blåser en del. Slog sedan följe med Väsbygänget på vägen hem.

Började ju bra med några kilometer grusväg/skogsväg sedan va punkan framme igen på bakhjulet, trots att jag igår förberedde mig genom att hälla i punkteringsvätska både fram och bak. Vart väl för stort hål tydligen, nåja hade ju två slangar med mig så inga problem.

Strax efter slangbytet blev det lite stigåkande, rätt ok stig även med CX. Synade dock blåbärsrisen vid ett tillfälle. Vet inte om det var här som vänster växelreglage fick sig en törn, upptäckte att det satt helt snett och har glidit ner en bit på styret.

Under denna stig tur så upptäckte jag även att bakbromsen tog i hela tiden, fjädern hade hoppat ur sin position. Relativt snabbt och enkelt fixat dock.

Efter stigen blev det grusväg igen och tyckte att det gick rätt tungt att trampa… Över en asfaltväg en asfaltväg och in på nästa grusväg innan vi var framme vid en välkänd asfaltsväg igen. Gick tungt att trampa även där.

Med en 15km kvar hem skulle övriga svänga in på grusväg igen men med tanke på skicket på cykeln så beslöt jag mig att ta asfaltsvägen hem.

Väl hemma så kommer jag fram till varför det kändes så tungt att trampa, framhjulet snurra ju knappt… Bromsen tog i 🙁

Dags för en tvätt och en service för att fixa dagens problem:

  • Glappande bakhjul (service av nav)
  • Fixa till växelreglage
  • Fixa till frambromsen så att den inte tar i hjulet hela tiden
  • Ersätta plugg på styret
  • Gnisslande kedja

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.