TKH

Bloggen om min träning

Träning

Cykelservice x3

Tour de France är ju i full gång och proffsen lever ett hårt liv ute på etapperna men även vi icke professionella cyklister har det hårt. Vi ska inte bara cykla utan går något snett under en tur som en punka eller så kan vi inte förvänta oss att en servicebil dyker upp med ett nytt hjul och en knuff för att komma igång. Inte heller dyker servicebilen upp när flaskorna är tomma, näe då får man gott hitta något ställe själv där man kan fylla på dem.

När väl rundan är slut väntar heller ingen massör som fixar till de trötta musklerna å inte heller någon mekaniker som tvättar cykeln och ser till att den är i toppskick till nästa runda. Eller för den del färdig mat som är klar att ätas.

Så efter dagens runda fick jag själv se till att hitta något ätbart hemma, därefter blev det till att hämta ett paket med bland annat nya däck till tempohojen och nya flaskor samt att handla lite för att fylla på förråden.

Man blir hungrig av att vara ute och träna så fick ta och laga lite mer mat när jag kom hem igen – stekt kyckling och rostade grönsaker.

Eftermiddagen spenderades sedan till att serva lite cyklar, inte mindre än tre stycken. Crossen var ju värst drabbad efter gårdagen. Gick dock relativt snabbt att fixa till – räta till växelreglaget och spänna åt dem, dra åt lite muttrar på bakhjulet, justera bromsar och växlar.

 
 
Nästa cykel att fixas till var lättare, tempohojen skulle få sina nya däck – ett par Continental GP4000S II. Förhoppningsvis blir den lite snabbare 😉
 
 
 
Sist så skulle mtb:n fixas till då den fortfarande hade dubbdäck en på och en kedja som knappt hade någon rörlighet kvar. Fick bli till och kränga däck även på den och byta en rostig kedja mot en ny fräsch. Nu kanske man vågar ut sig på en enkel och torr stig också 😉 Får väl se om jag tar mig ut med den innan det är dags att kränga på dubbdäcken igen.
 
 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.