TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Karby tempo

Ikväll var det dags för SMACK-serien igen efter sommaruppehållet, på schemat stod tempolopp om 20km (banan var dock drygt 18km) med Vallentuna CK som arrangör.

Men tanke på hur det kändes här om dagen när jag var ute och körde med tempohojen när pulsen inte var med mig och hojen kom knappt upp i styrfart så hade jag inga förväntningar alls. Tänkte bara att det blir ett bra träningspass 🙂

Förutsättningen för att jag skulle köra var ju att det inte regnade och som tur var gjorde det inte heller. Visserligen regnade det under dagen men slutade ju i tid och vägarna torkade snabbt upp. Sen regnade det i och för sig i Märsta när jag kom hem igen.

Själva loppet då? Vart en dryg mil som uppvärmning och kändes rätt okej sen lite väntan på start.

Nedförsbacke från starten gav bra fart på vägen ut och gynnsam vind på vägen ut gjorde att jag hade helt okej fart för mig i 7-8km. Stumnade kanske lite sista biten innan vändningen. Vändningen idag gick ingen vidare och tappade en del tid och fart där. Förlorade lite rytm efter vändningen också men gick väl hyffsat i alla fall även om hemvägen var tyngre. Inte lika gynnsam vind längre och backarna kändes tyngre så där tappades än del fart.

Sista backen innan mållinjen var riktigt jobbig, kanske inte så konstigt med en snittpuls på några slag över tröskeln. Hursomhelst en kul bana tycker jag även om den var lite små kuperad, men lite kuperat tycks ju passa mig.

Så som det har känts på sistone så är jag nöjd med loppet 🙂 Det blev bra träning 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.