TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Odensala tempo

I början av maj var det tävlingspremiär i tempo i och med SMACK-tempot. Då körde jag de tre milen på 47min 41s. Idag var det dags att köra SMACK-serien på samma bana.

Regnet föll lite lätt när man kom hem från jobbet och det drog ju ner motivationen lite men hade bestämt mig för att köra hur som helst. Var ute i ganska god tid och rullade de lite drygt 4km jag har hemifrån till starten. 18.15 var det redan en lång kö och många fler kom efteråt, bör ha vart närmare 100 deltagare idag. Många SMACKare också då det var vårt KM, även DM för Uppland. Kul även att Jesper, en gammal projektkollega,  dök upp och körde. Ett tag sen man sågs sist.

Några droppar regn medan vi värmde upp men sen gav regnet faktiskt med sig (enligt prognosen så skulle det inte va något regn alls). Blött på vägarna dock men torkade upp en del. Knappt någon vind att tala om så bra förutsättningar från den vinkeln, tycker dock att det gärna hade kunnat vara någon grad varmare. Märktes framförallt när man kom i mål väldigt tydligt att vi är på väg mot kallare tider igen.

Dags för start och köra iväg. Kändes bra, fick upp bra fart och pulsen höll sig utan flyga iväg. Kanske till och med så här när man tittar i efterhand att det hade funnits ett par slag i minuten till som man kunde nyttjat. Flöt på bra och hade för att jämför mot mig själv bra fart och känsla fram till 90 graders svängen mot Arlanda. Kanske tog det lite för lugnt i svängen till och med, samt i de efterföljande backarna.

Vändpunkten är något jag definitivt kan öva på, att svänga snävare tar gärna ut kurvan mycket. Kändes som det gick i slowmotion 😉 Tillbaka till 90 graders svängen är det ju rätt kuperat men känslan var bra.

Efter 90 graders svängen kommer en liten knäpp som är jobbig, man hinner inte få upp farten men som tur är det går det nedför direkt efter den knäppen. Strax efter den nedförs löpan så kändes det plötsligt som att man körde i sirap. Att det blev en markan sänkning i farten, trodde först att något tog emot (har ju hänt förr att man efter målgång insett att bakhjulet varit snett och tagit i bromsen). Så var det inte denna gång dock, tryckte lite på bromsen men inget konstigt där. Strax därefter försvann känslan också och det kändes bra igen.

 På vägen hem är det någon utförs löpa där man kan få bra fart så tryckte på det jag orkade och försökte hålla den höga farten på platten också, vilket lyckades rätt bra idag. Med 5-6 kilometer kvar var det bara att börja trycka på så mycket man hade kvar att ge.

Resultaten har inte kommit upp än, men kommer upp på hemsidan, min Garmin och Strava segmentet säger dock att det blev ett nytt personbästa ikväll =)

46min 14s säger Strava segmentet (totalt 46min 20s men slog på GPSen någon sekund innan start). Så det får man vara nöjd med, mål för nästa år att klara banan under 45 min 😉

Det som lyckades bra idag, tror jag, är att jag gick ut ganska lugnt (trots bra fart) och kunde hålla ett bra tryck för mig under hela loppet. Samt att det fanns lite krafter kvar att försöka öka de sista kilometrarna.

2 Kommentarer

  1. Härligt jobbat! Du är snabb som attan 🙂 jag har en del kvar att lära vad gäller tempo men jag gillar det.

  2. Tack, ja igår kändes det bra =) Hittade ett bra flyt och rytm i cyklandet. Hoppas ju på att bli än snabbare med tiden.

    Det tar ett tag innan man vänjer sig vid tempocykeln och hittar rätt på hur hårt man kan gå ut för att orka hela vägen. Kul är det dock, trots att det gör ont när man sitter där med mycket mjölksyra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.