TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tempoträning: Smärtsamt men kul

Jag hade ju tänkt köra tempohoj idag men ta det ganska lugnt och köra några korta och hårda intervaller som väckning av kroppen.

Istället hängde jag med några snabba SMACKare som också skulle lufta tempohojarna – vart ju smärtsamt för det skulle visst tas i till en början och sedan rullas på lite mer normal hastighet innan en avslutande partempo-intervall.

Första intervallen (efter lite hård uppvärmning) skulle köras i hårt lagtempo och försöka hålla gruppen samlad så långt det gick. Intervallen mätte på knappt 14 km  och vi hade ganska gynnsam vind så det skulle gå undan.
Kändes riktigt bra under 12 km även om jag ibland gick på hög puls men det var inga större problem, vid 12 km var vi två kvar och där i en liten uppförsbacke fick jag håll 🙁 Bet i ett tag till men vart lite väl mycket smärta så fick släppa en aning på tempot efter en ½ kilometer eller så. Som tur inte så långt kvar och liten nedförslöpa på slutet. 13,7km slutade med ett snitt på 43 km/h.

Sen rullandet i lite mer normal takt, nja allt är ju relativt 😉 Var ju inte mördande tempo men lite fick man ju ta i.

Avslutningen var partempo-intervall på 5 km, lärdom är att man inte ska stopp/starta gps:en hela tiden för man kommer göra fel… Stoppade tydligen gps:en när det var dags att rulla iväg…
Kändes dock bra, smärtsamt och tungt i slakmotan förbi Arlanda Test Track men för övrigt bra. Vid slutet av sista raksträckan dock började krafterna sina men då var det ju klart.

Även om det gjorde ont av ansträngningen så var det ett riktigt roligt pass. Mer sådana pass där det gör ont av ansträngning =) Det känns bra efteråt.

Sista bilden lånad av Tobias

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.