TKH

Bloggen om min träning

Träning

Skissar på plan för 2015 & lite tempo-film

Hade först lite tankar på att köra SMACK-serien idag om man kom hem i tid, men känt mig lite sliten/omotiverad idag. På tåget hem funderade jag på att köra ett kort pass i hemmatrakterna istället med någon kortare hård intervall. Väl hemma när man klev av tåget kom några droppar regn och den lilla gnutta motivation som fanns sköljdes bort.

Snart dags att ställa upp en cykel på trainer så att det finns några ursäkter. Nåja som sagt så är jag i slutet av den träningsplan jag påbörjade i oktober förra året och det återstår väl att försöka köra återstående tempolopp i SMACK-serien och KM i linjelopp. Om jag har räknat rätt så har jag passerat 400 träningstimmar sedan jag började, så ett till mål bör vara uppfyllt för detta år.
Det kommer bli några hårda pass och några lopp till förhoppningsvis men träningsvolymen kommer nog vara lite lägre ett par veckor framöver. Känslan för dagen får avgöra helt enkelt – är tid för en period med lite mer ostrukturerad träning för återhämtning både fysisk och mentalt.

Skissar på en plan inför 2015 som innebär att träningen drar igång i oktober igen på allvar. Allt i planen är högst preliminärt än men fokus på uthållighet. Tempo är något som får fortsatt plats i målsättningen och får se ifall det blir till att utmana uthålligheten rejält med ett etapplopp också. Planerar i första rundan efter det, blir det så finns även en liten tanke att köra ett andra varv runt sjön också som uthållighetsträning.

Tankarna kring planen är att den ska vara vägledande men inget som jag kommer följa till minsta punkt. Tänker mig mer att känslan i kroppen är vad som kommer få styra träningsvolymen och intensiteten. Planen ska förhoppningsvis styra i rätt riktning och balansera typ av pass för olika perioder. Än så länge väldigt preliminärt men tanken är rätt mycket aerob-träning för att bygga på uthållighet men tänker mig också lite hårdare pass med anaeroba-intervaller under större delen av året… Datum för lopp och så är högst preliminära än, baserat på när de gick i år, och vilka jag ska försöka delta i.

 
 
Här om dagen var det ju hård tempoträning, Gopro-kameran hängde med och filmade. Resultatet kan hittas nedan. Igår var det KM i kortbana men hade ett möte på jobbet på eftermiddagen och hann inte riktigt till starten, var 10 minuter sen. Hängde dock med bakom tätklungan de sista 5 varven och filmade även då. Dock var det ju blött väglag då, så vart mycket vatten på kameralinsen. Får se om jag lyckas klippa ihop något från det så småningom.
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.