TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tempo: Fysingen runt

Idag var det dags för tempolopp igen i SMACK-serien. 19,3 km enligt inbjudan men min Garmin stannade på 18,9 km.

En hel del deltagare trots slutet av säsongen men sedan var det ju sista omgången i Upplands Cup LVG. Var säkert runt 60 deltagare och som vanligt en härlig blandning i startfältet – motionärer, elit, veteraner, OS silvermedaljör, och tandemcyklister.

Ganska bra förutsättningar idag det blåste inte allt för mycket, dock så kom det lite regn under loppet vid ett ställe – inget som störde allt för mycket.

Jag har ju som sagt haft ett mål att klara 20 km tempo under 30 minuter under detta år, vilket innebär att snitta över 40 km/h. Nu har jag inte kört så många tempolopp som är just 20 km eller i närheten av det. Så idag var ju en bra böjlighet att försöka uppnå målet med att snitta över 40… Har ju gjort det i samband med träning både på tempohojen och linjehoj men då har man ju haft draghjälp av andra. Senast i lördags så gick ju närmare 42 km/h under 4 mil.

Så hur svårt kan det liksom vara att snitta de där 40 km/h själv då utan draghjälp… Ja tydligen lite för svårt än.. Rätt nära idag, snittet landade enligt Garmin på 39,6 km/h – vilket jag iofs är nöjd med. Men nån gång ska jag över de där 40 😉
Själva loppet idag gick väl rätt bra i stort, säkerligen alldeles för lite uppvärmning som vanligt. Riktigt nöjd då jag orkade hålla i och pressa på med en snittpuls på 166 slag, något slag över tröskelpulsen. Hade lite oflyt vid två ställen med trafik – i en snabb böljande sväng som sluttar nedåt kom ett möte så man fick ta det lite försiktigt där samt i slutet av banan där vägen smalnar av vid ett övergångsställe. Vid det ställe hade jag företräde från det håll jag kom men naturligtvis skulle en mötande bilist klämma sig emellan, antar att de missbedömde lite i vilken hastighet jag kom i, fick bromsa lite och tappade lite fart men troligen inte mycket tid.

Effektmässigt så presterade benen rätt bra också med 267 watt i snitt för loppet, målsättning är ju att kunna snitta 300 watt under en halvtimme. Det bör räcka för passera 40 gränsen… Intervallträning under vintern ska förhoppningsvis höja effekten i benen till nästa säsong.

Resultaten kommer som vanligt upp på SMACKs hemsida.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.