TKH

Bloggen om min träning

Träning

Några intervaller med tempohoj

Planen för idag var att köra 4 x 7 km intervaller med någon minut vila mellan varje intervall, samt göra detta på Lindholmens tempobana för att provköra inför nästa veckas tempolopp. Nu vet jag inte exakt hur banan går eftersom jag inte kört den tidigare, så jag hoppas att jag körde på rätt väg 😉

Nu blev det dock inte riktigt 4 intervaller och längden på intervallerna blev runt 6,7 km. Kände fortfarande av löpningen lite från fredan när jag vaknade, ovana löparben helt enkelt. Cyklade i lugnt tempo till Lindholmen och samlade mig i någon minut innan jag körde första intervallen.

Kände väl av redan under första intervallen att det inte var något topp dag, utan lite sliten känsla trots lite träning under denna vecka.

Körde i alla fall intervallen på tröskelpuls och vilade sedan någon minut. Andra intervallen blev i motsatt riktning, även den på runt tröskelpuls. Gick väl hyggligt förutom mot slutet där tempot blev aningen lägre. Återigen några minuters vila innan en tredje intervall.

Slog av på tempot en del under denna intervall och körde den på lite lägre puls och fart. Den fjärde planerade intervallen uteblev dock, förlängde nedvarvningen och rullade hemåt i lugnt tempo.

På onsdag är det sista omgången av SMACK-serien och 14km tempo tänkte köra den om inget oväntat händer och om man hinner hem och till starten i tid från jobbet. Blir väl sista tempoloppet för i år.

Sen är det bara att börja nöta inför nästa säsong 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.