TKH

Bloggen om min träning

Träning

Snabbdistans: Enkelt upplägg, enkla regler

Idag var det dags för lite snabbdistans med ett enkelt upplägg och enkla regler:

”Lördag 6/9 kl 09.00 från Cykelhuset. Tänkte köra ett snabbt och effektivt träningspass på lördag, vädret ser ut att bli bra. Planen är att köra snabbt och hårt till Almunge (cirka 4 mil), stanna till och hämta andan en stund (och samla ihop oss om någon hänger med). Sedan köra samma väg tillbaka snabbt och hårt.

Enkelt upplägg och enkla regler – trafikreglerna gäller och hänger man inte med får man ta sig till samlingsplats (Almunge och därefter Väsby) för egen maskin. Kom uppvärmd, planen är att köra hårt när vi kommer ut på Almungevägen. 
 

Vill du följa med bör du åtminstone kunna köra en 3-4 mil med ett snitt på runt 35 km/h på egen hand utan draghjälp. Vad rullsnittet kommer att landa på beror på hur många som följer med och väder, förhoppningsvis minst 35 km/h om jag kör själv och +40 km/h om vi blir några.
Avfärd prick klockan 09.00 så kom i tid. Inget fika under turen utan den som vill fika får göra det i Väsby efter turen. Fokus är på träning! Någon som hänger med?”

Visselpipan åkte med i fickan för att påkalla uppmärksamhet vid samlingen. Körde en sväng på drygt 2 mil till samlingen som uppvärmning.

7 stycken blev vi som startade från samlingen och efter någon kilometer fick vi förstärkning av en till. Efter två mil hade täten tunnats ut till ett tremana lagtempo. Vi höll ihop ända till Almunge-skylten där det blev lite vila i väntan på resten.

Hemfärden gick lite lugnare med 6 man i lagtempo och ett snabbt stopp vid Lunda. Fick ihop 11,6 mil idag varav 8 mil hårdkörning – resterande uppvärmning och nedrull.

 
 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.