TKH

Bloggen om min träning

Träning

När snabbgruppen inte känns så snabb längre

Lite klubbträning idag och därmed cykling på schemat. Möte upp Jan och Kari vid Coop Extra och vi cyklade sedan till Cykelhuset i lugnt tempo som uppvärmning. Hängde sedan på Jan som skulle leda den snabba gruppen – 30-35 km/h i snitt. En tur till Rimbo utlovades och lite fika där.

Vi blev 6st totalt i gruppen och  cyklade iväg i lugnt tempo, enkel led och förningar efter vad man orkade. Flöt på i behagligt tempo – lite lugnare uppför och inga ryck eller snabba accelerationer. Vägvalet blev lite improviserat eftersom vi inte körde riktigt så som tänkt i en korsning men det gjorde inget. Några jobbiga partier med massa rullgrus.

Två pulshöjare på vägen till Rimbo en lite längre backe vid Kårsta och sedan lite fartlek sista kilometrarna innan fikat.

En fralla och kaffe på Rimbobiten, som alltid kanon service där.

Hemåt så körde vi med max 2 minuters förningar och med lite medvind i ryggen. Rullade på bra, återigen lite farthöjning de sista kilometrarna och sedan slutspurten – en förning genom större delen av allen vid Torsåker och sedan spurt uppför sista backen höjde pulsen ett tag.

Under de 9,5 mil som vi körde som grupp vart väl snittet runt 35,5 km/h men efter att ha kört lite träning med ”fri fart” så kändes det som en lugn runda 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.