TKH

Bloggen om min träning

Träning

100 km lagtempo: Grym kantvind, grym motvind & grymt kul

Idag stod ett träningstillfälle på schemat i form av 100 km lagtempo en bit norr om Uppsala, fyramanna lag och vanliga linjehojar. 3 varv skulle köras på en rundbana.

Banan i sig var ganska platt men vinden gjorde sitt istället. Det började med en lång raka (6-7 km) där det var kantvind, kanske någon liten grad i ryggen, därefter en nittiograderssväng följt av ett mer lätt åkt parti på runt milen där man till stora delar hade medvind. Sen började åkningen i kant och motvind igen. Sista vad kan det ha varit 6 km kanske innan man kom ut på den långa rakan igen var riktigt grym motvind.

Stort startfält med 9st lag, något lag hade från början endast 3 man i laget. Ett mix-lag kom till start också ett par SMACK-tjejer med en fjärde man som inhoppare i laget.

Lagt som jag var med i då, vi startade med 4 man men tyvärr fick en vända redan efter någon kilometer. Samt en annan kämpade med förkylning från tidigare i veckan. Hur som helst körde vi runt på 3 man vilket funkade bra ändå med tanke på förutsättningarna.

Vinden tog hårt på många idag, själv kände jag mig dock rätt stark i motvinden och tog rätt många och långa förningar i de partierna. Vi var helt enkelt starka i motvinden, det syntes då vi hade ett annat lag framför oss både på varv 2 & 3 som vi tog in rejält på i motvinden.

Vi förlorade en del i medvinden dock men det var lite av en medveten strategi att inte trampa järnet fast det gick lätt utan alla skulle hinna få återhämtning i det partiet. Bra kommunikation inom laget helt enkelt 🙂

 Vi kom i mål på 2:50 inte riktigt så snabbt som vi hade hoppats på men nöjda efter omständigheterna och  den rejäla vinden. Snabbaste laget, med många starka namn i,  kom in på 2:25.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.