TKH

Bloggen om min träning

Träning

What to do next?

Ja det är frågan, vad ska man göra härnäst…

Egentligen borde man ju funderat på detta redan i oktober och inte först nu i mitten av november… Men ibland blir det inte som man tänkt sig och man kommer på nya tankar.

Hursomhelst så har jag funderat lite medan man tagit i tu med träningen inför säsongen 2015, planen var ju att förenkla planen från förra året men försöka behålla en del struktur från föregående år.

Men det kanske behövs lite förändring för att få sig en liten boost, kanske prova en annan approach? Som sagt man borde funderat mer på detta redan i oktober 😉

Tittar jag på träningsdata från 2013 & 2104 och funderar lite på hur man har utvecklats. Visst har det ju hänt en hel del utveckling, det märks ju när man är ute och cyklar. Dock siffrorna rent effektmässigt säger något annat – att utvecklingen varit ganska platt. Sen kan det ju bero på att jag inte kört tillräckligt hårt (eller rättare sagt kört tester hårt med jämna mellanrum) för att kunna ha rättvisa mätpunkter att jämföra.

Men efter att ha läst ”What to Do Next: A VO2Max Intensive Plan”, http://www.hunterallenpowerblog.com/2014/04/what-to-do-next-v02max-intensive-plan.html, har jag börjat fundera på om man inte skulle lägga in ett tungt VO2Max block nu för att sedan lite senare under vintern köra mer tröskel och sedan intensivare igen närmare säsongen.

Kanske inte riktigt ett så hårt block som föreslås i artikeln men 2-3 pass i veckan med fokus på VO2Max är min tanke i så fall.

 
Fler hårda timmar på denna framöver?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.