TKH

Bloggen om min träning

Träning

Zon 5: Flåsat lite

Flåsar på med lite högintensivträning och ska ge det ett par veckor, har därmed några tuffa veckor att se framemot. Utmaningen med att köra intensivt är ju att man måste ju klara av intervallerna för att få någon nytta av träningen.

Idag lyckades jag inte riktigt med alla intervaller men det kanske var lite tufft att hoppa på detta pass så i början, tanken var att köra 7 x 3 min @ 120% FTP med lika lång vila mellan intervallerna. Även om jag inte riktigt klarade av alla intervaller så var det ett lyckat pass.

3 första intervallerna gick bra, beslöt mig att ta lite längre vila och hoppade över den fjärde, femte och sjätte intervallen gick att genomföra. Inför sjunde och sista (eller sjätte som jag körde) sänkte jag någon watt men var tvungen att ge mig efter cirka två minuter då hade kadensen sjunkit så pass mycket.

Kanske borde kört någon procent lägre effekt så här första gången men ”no pain, no gain” finns ju inga genvägar. Finns ju dock många olika vägar att ta man kan ju köra lugnt också men med ökas volym istället.

Nåja nöjd med passet i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.