TKH

Bloggen om min träning

Träning

Idag är dagen före framtiden

Det har varit en vecka med full rulle hela veckan, därav inga uppdateringar här på en vecka – fullt upp helt enkelt. Förutom 8 till 17 jobb varje dag denna vecka så har det vart aktiviteter varje kväll också.

Dagen före framtiden är vad det har handlat om idag. Jag har varit på Cykelforum 2014 som arrangerades av cykelförbundet. En hel dag att inspireras och diskutera inför framtiden hur klubbar, distrikt och förbund tillsammans ska utveckla svensk cykelsport. Närmare 80 deltagare som anslöt till aktiviteterna under dagen.

 
 
Efter dagens övningar kilade jag förbi posten för att hämta ett paket som innehåll lite energi och ett pulsband med effektmätning. En PowerCal från PowerTap som använder pulsen och förändringar i pulsen för att beräkna effekt. Inte lika säkert som en effektmätare i vevparti, vevarm eller liknande. Men med tanke på att pulsbandet bara kostar någon hundring extra jämfört med ett vanligt tänkte jag att det skulle vara värt att testa. Man saknar ju effektmätare på crossen och mtb:n och även om man inte får någon helt exakt mätning så kanske en någorlunda siffra är bättre än inget för att få en helhetsbild. Samt recension såg ju rätt lovande ut – http://www.dcrainmaker.com/2012/11/cycleops-powercal-in-depth-review.html.
 

 
Det var ju dags för ett träningspass idag så det fick bli ett första test. Fick väl inte riktigt samma precision… Av nedan 2 bilder så är den översta effektkurvan från PowerCal medan den undre är från min Wahoo KICKR. Det går ju iaf tyda att de är från samma pass, variationerna är ju större på PowerCal men sedan visar den ju inte riktigt samma belastning som KICKRn.

 
 
Nog om denna dag, igår kände jag mig rätt sliten fram mot slutet av arbetsdagen. Dock så svängde jag förbi Scandic Star i Sollentuna på vägen hem eftersom det var mingelmiddag där för att dra igång Cykelforum. God mat innan man tog sig hem för sömn.
 
I torsdags köades det hem på motorvägen för att komma hem från jobbet, olyckor på vägen som orsakade att det rullade riktigt sakta mellan Rotebro och Rosersberg. Dock så kom jag hem till slut i alla fall och kunde köra det planerade passet på trainer – ett gäng med 3-minuters intervaller.
 
 
Onsdag kväll spenderades med lågintensiv träning och en powerwalk ute i dimman med en gammal vän. Man behöver även dessa lugnare dagar, funkar ju inte att köra hårt varje dag i längden.

 


Tisdag vart en riktig jobbardag, jobb på dagen och jobbrelaterat möte på kvällen ute hos Microsoft – Azure Technical Forum.

 
 
Måndag kväll en ny vecka och den startades med ett träningspass eftersom några andra kvällar under veckan skulle försvinna på annat. Ett pass med två tio minuters intervaller där båda intervallerna påbörjades med 2 minuter på hög effekt. Ett pass som får stort utrymme i träningsupplägget just nu.
 
 
 
Det var min vecka så här långt, full rulle som sagt. Inte mycket annat som man hunnit med, fått upp någon stjärna och så också. Första advent imorgon, redan. Planen för imorgon är att sova något längre än hittills under veckan – klockan har ringt 06.05 varje dag. Sen får dagen utvisa vad det blir av en, lite träning ska man väl kunna klämma in.
 
 
 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.