TKH

Bloggen om min träning

Träning

Jag höll mig i alla fall flytande…

Simstilen var inte elegant och det slogs inga banrekord men jag höll mig i alla flytande. Termometern visade på -12 grader imorse så tog en lång frukost och beslöt mig för att börja dagen med inomhusträning. Något som jag inte gjort på väldigt länge – simma.

Packade väska och begav mig till simhallen och köpte mig ett halvårs kort till att börja med. Sedan var det bara att hoppa i och börja simma. Eller ja först var det ju på med pulsband och träningsklocka – man vill ju logga all träning eller hur 😉

1250 meter stannade klockan på, räknade inte längderna så får väl lita på det, bröstsim hela vägen i lugnt tempo för att vänja kroppen. Får se hur kroppen reagerar och musklerna som man vanligtvis kanske inte använder… 42 min 05 sek i rörelse blev det denna gång.

Min Garmin 920XT fick testas för vattenaktiviteter för första gången och den håll, likaså höll mitt Tickr X pulsbälte också. Kanske lite onödigt med ett pulsbälte också men vill man logga så vill man 😉 Ant+ funkar ju inte under vatten så man får köra med ett pulsbälte som har inbyggt minne. Nu är iofs frågan hur tillförlitlig pulsdatan är i vatten, dock verkar den ju ha fångat in hela passet i alla fall 🙂 Samt som tur är så kan man slå ihop flera träningsfiler i trainingpeaks – en fil från Garmin klockan och fil från pulsbandet 🙂

 
Inga världsrekord här inte. Om jag lyckades hitta rätt så är rekordet på 100 meter i kort bassäng och bröstsim på 55.61. Jag är ju bara nästan 2 minuter efter 😉

 
Ett återhämtningspass enligt hjärtat, låg puls under hela passet. Får väl se om musklerna tycker samma sak.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.