Simstilen var inte elegant och det slogs inga banrekord men jag höll mig i alla flytande. Termometern visade på -12 grader imorse så tog en lång frukost och beslöt mig för att börja dagen med inomhusträning. Något som jag inte gjort på väldigt länge – simma.

Packade väska och begav mig till simhallen och köpte mig ett halvårs kort till att börja med. Sedan var det bara att hoppa i och börja simma. Eller ja först var det ju på med pulsband och träningsklocka – man vill ju logga all träning eller hur 😉

1250 meter stannade klockan på, räknade inte längderna så får väl lita på det, bröstsim hela vägen i lugnt tempo för att vänja kroppen. Får se hur kroppen reagerar och musklerna som man vanligtvis kanske inte använder… 42 min 05 sek i rörelse blev det denna gång.

Min Garmin 920XT fick testas för vattenaktiviteter för första gången och den håll, likaså höll mitt Tickr X pulsbälte också. Kanske lite onödigt med ett pulsbälte också men vill man logga så vill man 😉 Ant+ funkar ju inte under vatten så man får köra med ett pulsbälte som har inbyggt minne. Nu är iofs frågan hur tillförlitlig pulsdatan är i vatten, dock verkar den ju ha fångat in hela passet i alla fall 🙂 Samt som tur är så kan man slå ihop flera träningsfiler i trainingpeaks – en fil från Garmin klockan och fil från pulsbandet 🙂

 
Inga världsrekord här inte. Om jag lyckades hitta rätt så är rekordet på 100 meter i kort bassäng och bröstsim på 55.61. Jag är ju bara nästan 2 minuter efter 😉

 
Ett återhämtningspass enligt hjärtat, låg puls under hela passet. Får väl se om musklerna tycker samma sak.