TKH

Bloggen om min träning

Träning

2 pass så här långt…

…är vad jag hunnit med denna vecka. Började i måndags med ett pass på trainer, även om passet i söndags var kort så kändes det lite i benen i måndags. Dock så fick jag till ett riktigt bra pass i måndags.

3 x 10 minuter intervaller, med en liten twist i slutet av varje intervall. Körde första 9 min 15 sek i respektive intervall på strax under tröskeleffekt (95%) och sedan sista 45 sek på cirka 150% av tröskeleffekt, tungt, för att flåsa lite extra i slutet av varje intervall. 95% var lite för lite så ska ställa in passet så att det är 98% nästa gång. 5 minuter vila mellan intervallerna.

Imorgon är tanken att köra ett liknande pass 3 x 10 minuter men där twisten kommer i början istället. Det blir till att börja varje intervall med 2 minuter på 120 % följt direkt av 8 minuter på 98%. Kör med lite längre vila mellan intervallerna, 8 minuter.

Igår hade jag vilodag men idag var jag i simhallen och simmade 2100 meter, inget riktigt bra flyt i simningen då det var mycket folk och man kunde inte hålla sin egna takt hela tiden. Annars ett bra pass.

Just nu känns det väl som att träningen flyter på relativt bra, det är dags att köra ett block med fokus på tröskelträning just nu. Tanken är att få in 3 pass i veckan med bra tröskelträning.
Det som kanske saknas, som alltid under vintertid, är de längre passen. Skulle vilja få in ett långt pass per vecka i alla fall men känner mig lite för väderberoende för det 😉 Är inte vädret tillräckligt bra blir det lätt att man väljer någon annan form av träning…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.