TKH

Bloggen om min träning

Träning

Fyra dagar, tre pass

Veckans 3 pass hittills har bestått av två pass på trainer och ett pass plaskandes i simhallen. Började med ett tröskelpass i måndags – 3 x 10 minuter (där de två första minuterna i respektive intervall kördes på VO2Max effekt). Vill minnas att känslan var rätt bra i passet.

I tisdags var det ju årsmöte och därmed vilodag, dagen sträckte sig ut lite och blev lite mindre sömn mot onsdag. Onsdag kväll var det dags för veckans först pass i simhallen – ovanligt mycket folk på plats. Började med runt 1000 meter bröstsim i väntan på att det skulle tunnas ut lite. Sedan blev det lite blandning av benspark med snorkel & bräda & fenor. Lite kramp i vaderna till att börja med efter byte av simstil. Men gick över efter att man sträckt ut musklerna lite. Lite dåligt med påfyllning av vätska under dagen kanske. Märkte även av vikten av att sova bra och ordentligt när man tränar – det var lite tyngre än vanligt..

Idag var det dags för veckans andra tröskelpass. Laddade in 3 x 15 min i trainerroad. Körde de två första intervallerna på tröskeleffekt och den tredje på nånstans runt sweetspot. Hade lite låg kadens under de två första intervallerna, orkade helt enkelt inte trampa så fort. Därmed blev det lite lägre effekt i sista intervallen.

Februari förra året var ju en liten svacka i träningskurvan, i år har väl träningskurvan lutat lite uppåt i alla fall även om inte känslan alltid vart den bästa. I alla fall om man lite på graferna 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.