TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ska våga vila några dagar

Februari börjar lida mot sitt slut och säsongen närmar sig och de närmaste dagarna tänkte jag unna mig ett par vilodagar. Några vilodagar innan det är dags att dra igång med ett nytt block av träning inför säsongen.

Hittills har jag ju mestadels kört VO2max & tröskel när det gäller cykel, tyvärr har ju de långa distanspassen uteblivit. Att distanspassen uteblir för min del under vintern är ingen ovanlighet – har ju inte riktigt fastnat för vintercykling. Det går väl ann om det är tort men i slaskigt väder avstår jag gärna.

Nu  börjar det dock bli dags att bita ihop och köra de där lite längre passen dock varvat med högintensiva pass. Jag ska ju trots allt köra en del längre sträckor i år – så dags att börja jobba med uthålligheten. Förhoppningsvis har träningen med VO2max pass och tröskelträningen höjt taket lite och kommer till nytta så småningom. får väl se om det blir ett första utomhus pass på ett tag fram till helgen – det vore dags.

Ser man på träningen de senaste månader så har det ju inte varit så mycket viloperioder, enstaka vilodagar har förekommit. Vilodagarna (de på sistone) är de röda prickarna som har 0 TSS/d.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.