TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Tempopremiär i hagelskur

Var något långsammare i år jämfört mot förra året på premiären av SMACK-tempot, förutsättningarna detta år var dock sämre. Visst det var kallt förra året men det var en del solglimtar då.

Som vanligt när det är tidig start kommer man sladdandes i sista stund och får en sen start. I år var det kallt, eller temperaturen sjönk nog ganska snabbt, uppehåll när man köade efter nummerlapp. Lagom till uppvärmningen så började det duggregna, regnet ökade stadigt och blandades med hagel.

Bara att bita ihop. Blev väl ingen ordentlig uppvärmning men lyckades i alla fall hålla mig varm fram till starten. Startade och dröjde inte länge innan man var kall av fartvinden – cykeldatorn visade en snitttemperatur på -1 grad, det i kombination med vind, regn och hagel gjorde benen till istappar som inte riktigt ville röra på sig.

Kroppen vill helt enkelt inte prestera riktigt i kallt väder. Tog väl i så gott man kunde men ändå rörde sig cykeln med snigelfart framåt, fick inget riktigt flyt i cyklingen förrän fram mot slutet av loppet. Efter 1 mil började jag hitta lite av en rytm men då var det ju knappa 2 km kvar…

Runt ½ minuten långsammare jämfört mot förra året men nu är det bara se framåt mot nästa lopp om en vecka och förhoppningsvis lite bättre väder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.