TKH

Bloggen om min träning

Träning

Mallorca dag 2: Cap Formentor

Dag 2 bjöd på en riktigt fin tur till Cap Formentor och representerar väl hur dagarna såg ut i början av veckan:

 • Vakna
 • Äta frukost
 • Låta maten smälta lite
 • Ta på sig cykelkläder
 • Cykla
 • Äta lunch
 • Cykla
 • Fika
 • Cykla
 • Åter vid hotellet, ta en kall öl
 • Duscha och göra sig iordning för middag
 • Middag
 • Slappa lite
 • Sova

Denna dag fick vi även känna på lite längre klättringar (ett par km), 3st klättringar var det och den första kom efter knapp 7 mils cyklande. Inte jätte många höjdmeter på klättringarna, mer än vad man kan hitta hemma dock 😉 3 mil cykling fram och tillbaka ut till spetsen med riktigt fina vyer – klättringar och utförsåkning.

Benen kändes bra i klättringarna och hittade en bra rytm, stora klingan fram (50 i och med att det var kompaktvev) och några av de större dreven på kassetten bak. Lite osäker på vad jag på största bak ifall det kanske var en 28 eller så många kuggar som 32 kanske. Tittade inte efter så noga, det funkade bra hur som helst. Framgången i klättringarna var att hitta sin egna rytm, en lämplig växel och sedan bara mala på med en jämn belastning.

Rundan slutade på 171 km och detaljer kan man hitta här (wattsiffrorna är ej exakte då de är pulsbaserade och ger endast en ungefärlig bild över hela turen, även den är förmodligen lite lägre än verkligheten): http://tpks.ws/YLze

  

 
 
 
 

 
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.