TKH

Bloggen om min träning

Träning

Mallorca dag 4: Vilodag?

Dag 4 skulle vi rulla lite lugnt och ladda inför en lång dag i bergen. Nu blev det ju så att den lugna dagen även slutade med resans längsta runda – nästan 18 mil. Vad gör det när det var en kanon runda.

Vi styrde cyklarna mot Porto Cristo. Strax utanför Palma började turen med ett motlut på 7-8 km för att sedan övergå till lättåkta vägar längs med kusten. Som vanligt blev det en liten avstickare längs med vägen, en liten oplanerad omväg innan vi åter kom på rätt kurs. Fram mot Porto Cristo blev det lite böljande vägar och det blev lite fartökningar. Lite fika i Porto Cristo innan det var dags att styra hemåt igen via Manacor, Petra, Algaida och Llucmajor.

Åter en trevlig tur i solsken 🙂 Det blev mest cykling den dagen inte så mycket foton.

Cykeln som tog mig runt under veckan var en Kuota Kobalt med elektriska växlar, Ultegra, även övriga komponenter var Ultegra. Cykeln funkade riktigt bra och batteriet höll hela veckan 😉 Var ju ett litet frågetecken hur kroppen skulle reagera på en ny cykel, då det skulle cyklas mycket och långt. Efter att ha höjt sadeln aningen efter första dagen så kändes den bra, kanske inte riktigt lika aggressiv sittposition som på cykeln hemma men å andra sidan behövdes det ju inte heller.

Rundan slutade på 177 km och detaljer kan man hitta här (wattsiffrorna är ej exakte då de är pulsbaserade och ger endast en ungefärlig bild över hela turen, även den är förmodligen lite lägre än verkligheten): http://tpks.ws/SShG

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.