TKH

Bloggen om min träning

Träning

Mallorca dag 7: Blir det jobbigt?

Sista dagen och dagen som alla bävade inför – jag och Johan skulle bestämma runda för dagen och många var rädda för att det skulle bli en jobbig dag 😉

Sista dagen innebar även att vi hade en tid att pass cyklarna skulle lämnas tillbaka innan klockan 19, så vår plan var att vara tillbaka på hotellet i god tid – runt 17.

Kvällen innan hade vi skämtsamt sagt att det skulle bli mycket klättringar och lagtempo mellan klättringarna – sista dagen och dags att vrida ur det sista ur benen. 12 mil hade vi tänkt köra – inte allt för långt för att ha marginaler för oförutsedda händelser så att vi skulle hinna tillbaka i god tid.

Morgon och det var dags att rulla i väg, rundan som vi hade planerat var dock snällare än vad vi hade skrämt upp med kvällen innan. Bara en lätt klättring upp till Cura, 2 mil uppvärmning sedan klättringen och resten av rundan skulle vara ganska platt – tanken efter Cura var att cykla till Algaida, Sineu, Muro, Inca och sedan rulla längs med bergskedjan ned till Palma igen.

Rundan började som alltid med att trixa sig ut till vägarna från Platja de Palma och vidare mot Llucmajor sedan vända upp mot Algaida och klättra upp till Cura på den södra sidan…

Viker av vid Randa/Cura skylten där vi cyklat förbi tidigare under veckan, tar täten och hittar ett lagom tempo att mala på uppför backen. Benen är väl lite slöa efter veckans rundor men inga besvär att klättra och strax efter syns ingen bakom. Dock runt halvvägs kanske så kommer Tommy ikapp och kör förbi, så blir tvåa upp till toppen. Efter att alla klättrat upp och fått möjligheten att pusta ut och ta lite bilder är det dags att rulla ned, tanken är att ta den norr vägen ned…

Vi kör ned och nästan alla av oss viker av där norra och södra vägen möts.. Vi kör ned för en betydligt mindre väg med korta serpentiner och börjar ana att detta är den södra vägen… Visst var det så, vi hamnar till slut närmare Algaida än tänkt och får därmed köra upp för motlutet som är innan korsningen till Randa/Cura.

I Algaida så hamnar vi på en fin liten cykelväg efter ett tag anas oråd igen – vi är åter på väg mot Randa! Enligt GPSen tycks inte heller finnas någon avfart mot annat håll på ett tag, nåväl vägen är fin och lite små extra klättringar är väl kul? Alla kanske inte tyckte det.

Efter ett tag går det dock att vika av och vi är åter på vägen mellan Llucmajor och Algaida, ett nytt försök och vi hamnar på rätt väg mot Sineu. Snabb åkt och lite böljande väg gör att det blir stycken med runt 40 km/h tempo. Någon mil senare är vi i Sineu där det blir en välbehövlig lunch.

Eftersom vi åkt lite extra små rundor och klockan tickat på lite så tar vi det säkra och skippar Muro och kör direkt till Inca för att sedan vända tillbaka mot Palma efter välkända och lättåkta vägar.

Tillbaka till hotellet hinner vi med god marginal och redan tillbaka vid 16-tiden, tidigast av alla dagar. Även om rundan inte blev helt som tänkt så vart det en bra mix på den avslutande dagen, tycker i alla fall jag – en blandning av lite klättring och snabbåkta partier.

Den allra allra sista turen för denna gång, kommer säkerligen bli fler liknande resor framöver, loggades inte. Det var en kort tur längs med strandpromenaden till cykeluthyrningen. Kändes lite konstigt att sedan gå tillbaka till hotellet efter lite drygt 100 mils cyklande under veckan.

Rundan slutade på 117 km och detaljer kan man hitta här (wattsiffrorna är ej exakte då de är pulsbaserade och ger endast en ungefärlig bild över hela turen, även den är förmodligen lite lägre än verkligheten): http://tpks.ws/XEVz

Lördag blev sedan en vilodag i och med att det var resa hem och i söndags var man tillbaka på sin egna cykel och påpälsad med långa byxor och långärmat ute i blåsten. Det blev ju även ett simpass under söndagen. Denna vecka har jag faktiskt börjat med vila – nog bra för kroppen även om den inte känns så sliten men vilade igår och vilar idag. Imorgon får det blir någon form av träning – snart är det ju dags för tävling också. Lördag 2/5 är det dags för SMACK-tempot och 30km mjölksyra 🙂

 
 

 
 
Det här fotot hade jag ingen plan på att ta med hittade det på telefonen… Nåväl den ena foten framför den andra och så upprepa det – promenad
 
 
Ovant att promenera ett par kilometer
 
 
En Mojito eller två är man väl värd efter en veckas cyklande?
 
 
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.