TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ute & paddlat

Grått, lite blåsigt men uppehåll på morgonen gjorde att jag inte kunde motstå att lasta kajaken på biltaket och bege mig ut för en kortare premiärtur.

Lastade snabbt av kajaken vid Steninge och tog på mig flytväst och neoprenskor, sen var det dags att paddla iväg.

Första biten var det inte om kursstabilitet alls, i ena stunden ville kajaken dra åt höger och i andra vänster. Fick inte alls ordning på att paddla med roder som styr med pedaler. Stanna till vid strandkanten efter ett tag och justera fotstöd och pedaler lite och sedan gick det bättre även om jag med jämna mellanrum svängde åt fel håll i förhållande till vad jag avsåg.

Medvind från Stening mot Rosersberg och det var hyggligt lätt paddlat. Vände utanför Rosersbergs slott tillbaka mot Steninge, fösta biten var lite i lä från blåsten. Även när motvinden kom tycker jag det gick rätt bra att paddla i den.

Däremot var det inte lika trevligt att det började regna på vägen tillbaka, en fördelen kanske var att det kändes som vinden mojnade lite i och med det. Nåja så länge man håller sig i rörelse så håller man ju sig varm och kläderna var ju trots allt lite vattenavvisande också.

Tillbaka vid Steninge efter knappt 11 km paddling, inte riktigt den bästa platsen att stiga i land vid när man är ovan men det funkade i alla fall.

Lite i kallaste laget (speciellt med regn) än för paddling, blir nog än behagligare under varma sommardagar 🙂

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.