TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-tempot 2015: Blåsig historia

Idag var det tävling, 30 km tempo vid Odensala Kyrka – perfekt för min del med 4 km till start. Sen start, då H30 var sista gruppen ut så 14:55 hade jag fått starttid.

Nu var det ju dock så att jag skulle vara där betydligt tidigare eftersom jag skulle hjälpa till lite med arrangemanget också – min uppgift var fotograf. Plåta lite fram tills jag själv skulle köra.

Det var en grå mulen dag och vindarna blåste friskt, redan från början visste man att det skulle bli tufft. Lite små kyligt blev det också att stå ute längs med banan och ta bilder. Turligt nog så klarade vi oss från regn så när som på några enstaka droppar som föll.

I god tid avvek jag från fotograferandet och gick upp till området för tävlingscentrum, Odensala skolan, för en stund i värmen innan det var dags att byta om och värma upp.

Värmde upp på sträckan Odensala – Märsta i två vändor och bägge gångerna på väg tillbaka mot Odensala möttes man av motvinden. Rullade in till starten med lite drygt en minut till godo, innan det var min tur.

Hade redan i förväg bestämt mig för att ta det lite lugnare ut i motvinden för att inte ta slut på alla krafter – blev en långsam historia fram till 90 graders svängen mot Arlanda. Därefter lite segt i backarna uppför och mot vändpunkten, lite små knepiga vindar. Idag hade jag nog ingen större fördel av högprofil och dischjul, dischjulet gjorde inte så mycket (mer än att det kanske va lite tyngre uppför) men fram så hög vindarna friskt i hjulet. Samma knepiga vindar efter vändpunkten fram till 90 graders svängen.

Den sista knappa milen fick man väl lite skjuts av vinden på vägen tillbaka och bitvis lyckades jag hålla bra fart men i det hela så räckte det ju inte långt.

Benen ville helt enkelt inte leverera ordentligt idag, tittar jag på effektdata så hade jag 25-30 watt mindre i snitteffekt mot vad jag brukar ha. Loppet finns här.

Officiell tid blev väl strax under 50 minuter, en hel del sämre än förra året. Dock jobbigare förhållanden denna gång och spelar inte så stor roll egentligen. Kul att ha varit med och bra träning.

Gårdagens paddling tror jag (eller om det var gårdagens väckningspass på trainer – ett laktattest med BSXInsight) väckte lite muskler i benen och axelparti som inte varit vakna på ett tag 😉 Dock tror jag inte det påverkade loppet något.

Bilderna jag tog finns här på SMACKs Facebook-sida.

 
 
Gårdagens väckningspass i grafer och siffror… Watt-siffrorna var inget man lyckades hålla idag…
 
 
 Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.