TKH

Bloggen om min träning

Träning

15-mil med lite fart ibland

Så löd inbjudan till dagens träningspass – sammanfattningsvis tappa inte hjul för då blir det jobbigt att kämpa sig till uppsamlingen. Det var ett stort antal cyklister som samlades vid Cykelhuset imorse trots att det var Skandisloppet.

Vädret var bra, solen sken men även om det var lite kyligt på morronen så blev det korta byxor. Det skulle ju köras snabbt så nog skulle man hålla uppe värmen i alla fall.

Strax efter att vi lämnat Väsby och kommit ut på Almungevägen var det dags att börja trampa lite hårdare. Lite oflyt till en början när vi kom ikapp den lite lugnare gruppen som startat strax innan och som hade en bil bakom sig. Lite pacing av dem innan de svängde av och vägen blev fri för att åter kunna höja farten.

Första etappen blev till Lunda där det var en kort uppsamling av gänget innan nästa sträcka till rondellen vid 77:an. Liten fartökning på denna sträcka. Sista snabbat sträckan sedan från 77:an till Almunge och farten höjdes och färre snurrade runt i kedjan.

Men upplägget var ju enkelt. Snurra runt i kedjan och bidra till farthållningen så länge man orka, bit sedan fast i svansen av klungan så länge man orkar, sista alternativet ta dig till uppsamlingsplatsen för egen maskin.

Glad att benen levererade idag så hängde med i täten fram till Almunge och kunde hjälpa till med farthållningen.  Nästa gång passet blir av, då blir det inga uppsamlingar på vägen – då är det hela sträckan Väsby till Almunge som gäller.

Efter uppsamling vid Almunge så blev det lite lugnare (~35km/h) mot Edsbro och sedan Rimbo. 5 km innan Rimbo så blev det lite hårdare körning med Tobias in mot Rimbo, liten pulshöjare innan fikat.

God fika på Rimbobiten, frallan & hallonpaj med vaniljsås  & kaffe. Behövdes då man började bli hungrig.

Hemåt sedan var det inte lika gynnsamma vindar längre – mot-/kantvind. Färden gick via Gottröra & Lunda. Det var nog en del trötta ben bland deltagarna på vägen tillbaka, vi var inte många i täten som delade på dragjobbet. Men vad gör det, ett mycket bra träningspass.

Det blev ett relativt långt pass för min del – 15 mil. Avrundar väl med den liten video från passet 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.