TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Omgång 8 Dalbyvarvet

Äntligen hängde jag med en klunga i ett linjelopp på SMACK-serien 🙂

Idag var det linjelopp om 52 km (GPSen stannade på 53,3 km) vid Hammarskog, Uppsala. En varvbana som skulle köras 4 varv på. Uppslutningen var fantastik ikväll, gissningsvis runt 130 cyklister (får väl se när resultaten dyker upp hur många det var). Hur som helst var kön så pass lång att starten fick skjutas upp en halv timme och startfältet fick delas upp i två grupper.

Startade i grupp två, några minuter efter eliten och snabba veteraner. Låg långt bak i klungan till en början men efter ett par kilometer smög jag upp genom klungan och var aktiv i täten ett tag. Under varav två låg jag åter igen långt bak i klungan och gled med för att sedan under varv tre smyga upp till täten igen och vara aktiv ett tag. Inför sista varvet låg jag bra till i klungan, långt fram och ett par kilometer in på varvet var jag åter i täten och körde ett tag. Efter denna körning tappade jag dock en del positioner, många som började strategiskt leta sig fram genom klungan. Hamnade långt bak i klungan till slut och inför de sista kurvorna bestämde jag mig för att bara hänga med klungan och inte försöka ta några positioner – dumt att riskera något.

Var mycket nöjd med att ha hängt med klungan och även varit uppe i täten ett par gånger. Riktigt kul lopp och bra träning. Även om detta var startgrupp två så var det ju inget slö åkande (kanske inga jätte attacker från någon) men hur som helst ett snabbt tempo med 40,4 km/h i snitthastighet på 53,3km och bitvis fick man ju trycka på bra för att hänga med. Samt förningarna tog ju sin kraft för den delen också.

Snitt på hela loppet – 217 W
Peak 30 sec – 500 W
Peak 01:00 min – 436 W
Peak 02:00 min – 356 W
Peak 05:00 min – 292 W
Peak 06:00 min – 279 W
Peak 10:00 min – 249 W
Alla siffror finns här: http://tpks.ws/mcoA
Resultat dyker upp här så småning om: http://www.smack.se/2015/05/17/omgang-8-dalbyvarvet-linje-52-km-kors-den-205-kl-1900/

En bra fördelning av effektzonerna för ett linjelopp – trampa lätt så mycket som möjligt och när det gäller trampa riktigt hårt 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.