TKH

Bloggen om min träning

Träning

BSXInsight

Lite seg kropp som sagt efter att ha kommit hem mitt i natten efter försenat flyg, hade ju visserligen varit mitt i natten även om flyget varit i tid men nu blev det lite senare 😉

Hursomhelst tänkte att nu när man vilat ordentligt från träning ett par dagar så kunde man ju lika gärna köra ett litet testpass – brukar ju inte bli så mycket av den varan under vår/sommaren annars.

Fram med min BSXInsight och ladda den. Fram med lite prylar i form av telefon & platta – telefonen har BSXInsight appen som kan koppla upp sig mot enheten och koppla ihop den med effektmätare & pulsmätare, medan plattan är till för att öka effekten på trainern i enlighet med testet.

Testet går ju ut på att trampa 3 minuter på 100 watt till att börja med så att BSXInsight, under denna tid lär sig enheten om syresättningen i musklerna. Sedan börjar man på 120 watt och trampar i 3 minuter. Efter tre minuter höjer man med 20 watt och trampar 3 minuter till.. Så håller man på tills man inte orkar mer helt enkelt.

Idag orkade jag med att köra 320 watt trappan men under den kände jag att benen inte hade så mycket kvar att leverera så la av där utan att göra ett försök på 340 watt trappan, misstänkte att jag redan hade kört över min tröskel. Analysen efteråt visade att så var fallet också 😉

Hur exakt mätaren är vet jag inte, svårt att jämföra med något, dock det viktigaste för min del är att den visar konsistent från gång till gång som jag kör med samma utrustning så man kan följa sin egna utveckling. Enligt mätningen blev det en lite förbättring  sedan senast i börja av månaden.

Än så länge är dock analysen väldigt begränsad man får ut sina träningszoner och effekt/puls vid tröskeln. Det vore kul att få ut lite grafer på hur mjölksyranivån stiger och hur den sticker iväg vid tröskeln. Sedan har man ju sett att annan funktionalitet är under utveckling, till exempel möjligheten att exportera data (borde ju gå och bygga nån form av graf från sådan data) samt något som i webb-gränssnittet kallas för ”Daily”. Förhoppningsvis är detta en funktion för att använda mätaren i andra pass än de rena testpassen och se hur man drar på sig mjölksyra i intervaller och hur man återhämtar sig ifrån det. Återstår väl att se dels vilken funktionalitet det blir och när funktionaliteten släpps.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.