TKH

Bloggen om min träning

Träning

Intervaller med klubben

Torsdagsträning med klubben idag, vilket innebär intervaller. Indelning i 3st grupper om 6-7 personer i varje. Dagens pass bestod av följande övning – en i gruppen gör ett ryck och försöker hålla undan i max 1,5 km, de andra väntar 10 sekunder efter rycket innan de tar upp jakten och försöker jaga ikapp.

Blåsigt idag men solen sken och man kunde faktiskt känna lite värme i luften också. Kantvind i början under första rycket, fick äran att börja. Tog nog ett litet tag för den jagande klungan bakom mig att organisera sig i kantvinden eftersom jag lyckades hålla undan i 1,5 km varefter jag kunde slå av och hämta andan medan de andra kom ikapp.

Sedan bestod passet av ett gäng sådana här ryck, tror vi hann med en 9 omgångar ryck. Hann mad två ryck, varav det andra var än jobbigare eftersom det var motvind – lyckades väl hålla undan i 1,2 km eller något sådant innan den jagande gruppen hann ikapp mig. Mitt emellan alla ryck så vart det en backintervall också där man kunde blåsa ut lungorna rejält, om man nu inte hade gjort det redan 😉

Sista etappen innan jag vände hemåt bestod av ett cirka 5km långt lagtempo (jagande klunga körde naturligtvis lagtempo i ryck/jakten också) där hela gruppen startade och sedan föll man av om man inte orkade hänga med. Var med i toppen och mossade på bland annat uppför i rätt bra tempo och la sedan in en växel till på de sista 500-600 metrarna där det var +45km/h. Ett bra pass som lämnade en bra känsla även om det till en början kändes som man gick på lite väl hög puls i intervallerna men har ju haft en period med vila och lite mindre träning.

Hela passet: http://tpks.ws/SpEl

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.