TKH

Bloggen om min träning

Träning

Blandade intervaller

Tappat nästan hoppet om att komma hem idag, sån trafik på motorvägen & gamla vägen. Lyckades i alla fall vika av från motorvägen precis där det började gå riktigt sakta och tog en liten omväg längs med små vägar på landsbygden – hellre det än att sitta och köa även om det kanske tog lika lång tid men man kom framåt i alla fall 😉

Igår var det vilodag och afterwork på Ångbåtsbryggan med kollegor. Blev en tidig hemgång för mig och var riktigt trött när jag kom hem. Lite sömn rätade till det hela och därmed dags för någon form av träning idag.

Tråkigt grått väder ute men eftersom det inte regnade, mer än väldigt lätt duggregn till och från, så tog jag en kort runda när jag väl kommit hem. En runda med lite blandade intervaller.

Började med ett par kilometer uppvärmning för att sedan köra igång ett gäng intervaller. En minuters intervaller med en minut vila mellan varje. Tungt, pulshöjande och snart var andningen tung vid varje intervall 😉

Efter detta set blev det någon kilometer riktigt lugnt rullande för återhämtning, sedan var det dags för en tempo intervall – drygt 8km och strax över 12 minuter lång. Jämt tryck i pedalerna och försöka hålla farten uppe utan att gå allt för hårt uppför i de små backarna som fanns på vägen.

Därefter någon minuts vila och sedan var det dags för ett par korta intervaller. Rullade sakta men låg kadens och relativt tung växel i, sedan fullt tryck på pedalerna till man kom upp i cirka 45 km/h. Körde med väldigt kort vila mellan dessa, bara så att jag hann sakta ned och sen var det fullt tryck igen.

Avrundade passet till slut med ett par varv runt parkeringen hemma med enbenstramp för att träna på rundtrampet lite.

Ett ganska kort träningspass men relativt hård och bra träning 🙂

En ny S-works på gång kanske, http://velonode.cc/members/emil/activity/3399/, dags att uppgradera hoj snart kanske 😉 Eller träna lite till för att skaffa starkare ben 😉 Det sist nämnda kanske är mest lönsamt och ger mest.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.