TKH

Bloggen om min träning

Träning

Danmarks tempo: Mitt bästa tempolopp hittills?

SMACK-serien idag och tempolopp strax utanför Uppsala med start och mål vid Danmarks IP. Några regnskurar på vägen hem från certifiering i eftermiddags, var iväg till Kista och skrev 70-534 – Architecting Microsoft Azure Solutions. Klarade testet så check på det certet.

Som tur var avskräckte inte regnskurarna utan packade in cykeln i bilen efter jobbet och var typ för första gången på plats i riktigt god tid, drygt en timme innan start. Fick startnummer 2.

Värmde upp en knapp halvtimme med mesta del lugn cykling och 2-3 kortare intervaller i högre fart. Kändes bra att köra på under uppvärmningen, trots att det var en del kantvind.

Dags för start, banan börjar med en klättring direkt så gäller att behärska sig så att man inte drar på sig för mycket syra. Tryckte väl på en del men inte för mycket 🙂 Sedan bar det av nedför och där var det dags att trycka på och behålla trycket ut på platten. För en gångs skull så lyckades det.

Hade bra fart och vågade även trycka på lagom uppför, kontrollerad och jämn puls vid tröskel. Kom ikapp förste startande en bit innan vändpunkten. Vändpunkten kanske tog någon sekund för lång tid egentligen, min kurvtagning är ju inte den bästa.

Direkt efter vändpunkten bär det iväg uppför igen, lite segt men lyckades i alla fall få upp farten i benen efter backkrönet. Sedan var det bara att trycka på vidare, lite småkuperat till en början innan det blir plattare. Fortsatt bra flås och ben som orkade röra på sig. Någon kilometer innan mål börjar man stumna till en aning, sen strax innan målgång kommer sista backen uppför. Precis sådär lagom slut där, bara att bita i och vrida det sista ur benen innan nedförslöpan till målet.

Helt klart ett av mina bästa tempolopp hittills, väl disponerat – orkade precis hela vägen mycket längre än så och man hade börjat krokna. Nådde nästan fram till mitt mål om att snitta 40km/h på ett tempolopp. 39,6km/h stannade min Garmin på idag.

Officiellt resultat kommer upp här inom kort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.