TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Slottsvarvet

I onsdags var det dags för SMACK-serien igen, sista loppet innan sommaruppehåll. 51km linjelopp ute vis Skokloster i strålande solsken och värme.

Starten blev försenad då det tog tid att få in alla anmälningar, en halv timme sent så startade vi 90st deltagare. För oss som körde full sträcka väntade tre varv på banan.

La mig i vanlig ordning sist i klungan vid start, ja inte den mest taktiska placeringen men var osäker på hur man skulle hänga med så som benen hade känts dagen innan. Å förra året så hängde jag ju med klungan ett varv innan jag tappade.

Avancerade lite under master starten så att jag iaf skulle vara beredd när väl fältet släpptes, när det väl släpptes så hängde jag på och gick om dem som körde lite långsammare. Hängde på i slutet av huvudklungan och det gick bra, även om det blev någon meter lucka längs bak i skarpare kurvor så som det lätt blir. Lyckades dock utan större bekymmer trycka på lite varje gång och snabbt vara ikapp.

1 varv flöt på och så ett till och så var det bara det sista varvet kvar, hängde fortfarande med. Någon kilometer innan mål hade jag bra fart och avancerade en del men blev lika snabbt omkörd igen av klungan 😉

Sista 90 graders svängen tappade jag någon meter långt bak i klungan när spurten drog igång men riktigt nöjd ändå med att ha hängt med huvudklungan hela vägen fram denna gång. Tittar man på effektsiffrorna så blev det mycket i zon1 & zon6 och ganska sparsamt däremellan. Oftast lätt åkt effektmässigt och när man väl behövde trampa så var det hårt som man behövde trampa 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.