TKH

Bloggen om min träning

Träning

Viking Tour: Etapp 3

”Fjordside rest day.” A 1000-meter climb giving time gaps for a chase start.  

Tredje etappen och en vilodag i och med en kort etapp, men man kan ju bli trött på korta sträckor också bara man tar i ordentligt 😉

Master-start idag genom samhället och sedan släpptes fältet loss och det började gå undan, det var ju en sprint vid 3km. Hängde med i slutet av tätklungan men gjorde inget försök till sprinten, bara hänga med och ligga på rulle fram tills att klättringen började vid 12km. Sedan var det 16km uppför till toppen och målgång.

Först cirka 9km var med snittlutning på runt 8% och sedan fick man vila lite på ett kort plattparti innan det började gå uppför igen de sista kilometrarna inte lika brant som i början.

Trots den långa och tunga etappen kändes rätt okej i klättringen, försökte hitta min egna rytm för klättringen och det lyckades bra. Försökte hålla så jämn belastning som möjligt, gick väl på lite högre watt i början och sedan sjönk det i takt med klättringen. Orkade inte hålla samma belastning hela vägen upp men nöjd i alla fall. Många starka klättrare i fältet som flög upp för berget.

Imorgon väntar en ny etapp igen, en lite längre igen och med nya höjdmeter, en förflyttning till Sogndal. Så det var denna vilodag med 1000-höjdmeter klättring. Bara att se till och äta och få återhämtning till imorgon.

Data från dagen: http://tpks.ws/rYGf7

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.